Τασία: Να βάλουμε δικούς μας όπως το ΠΑΣΟΚ το '81 - Η απάντηση Οικονόμου

Για δολοφονία 19χρονου: Καθυστέρησε η Δικαιοσύνη για τον 23χρονο

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε κομματική εκδήλωση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά της πως στη δεύτερη φορά Αριστερά «πρέπει να μπούμε μέσα στους θεσμούς, και ειδικά στη Δικαιοσύνη, με δικούς μας ανθρώπους», ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την ακραία πολωση και τον διχασμό, αμφισβητεί τη δικαιοσύνη, στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαχει η λογική άλωσης της δικαιοσύνης και του κράτους».

Οικονόμου: Κατανοούμε την αμηχανία Τσίπρα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

«Η σιωπή του κ. Τσίπρα δείχνει ολοφάνερα αποδοχή και συναίνεση», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Χριστοδουλοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς κάναμε διάφορες τομές που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο. Κάναμε να γίνονται οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα ‘χαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου… Πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε. Δηλαδή εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί ότι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η Ν.Δ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμους και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουνε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό ειναι νομίζω το μάθημα».

Τι είπε για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε, ξεκινώντας την ενημέρωση των συντακτών στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης στην οικογένεια.

Δολοφονία Άλκη: Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο 23χρονος

«Η ΕΛ.ΑΣ. έδρασε άμεσα και πολύ γρήγορα κατάφερε να οδηγήσει πολύ γρήγορα στη Δικαιοσύνη τον βασικό ύποπτο. Στη συνέχεια θα διερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης και θα διαπιστώσει εάν υπάρχουν διασυνδέσεις με άλλα βίαια περιστατικά. Έχουμε λάβει μία σειρά πρωτοβουλίες για την οπαδική βία και θα συνεχίζουμε ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο, ανάφερε, ενώ σχολίασε ότι όντως καθυστέρησε η Δικαιοσύνη στην υπόθεση του 23χρονου.

«Οι γονείς του Άλκη είναι βυθισμένοι στον πόνο, με το ζόρι περπατάνε»

Οικονόμου για ΕΝΦΙΑ: Στηρίζουμε έμπρακτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας πως αντικατοπτρίζει την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει έμπρακτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις  στην πολιορκία που δέχονται από τη διεθνή ενεργειακή κρίση.

Ο νέος ΕΝΦΙΑ: Ποιες περιοχές θα πληρώσουν λιγότερα – 11 παραδείγματα

«Καλύπτουμε τη δέσμευσή μας για φορολογική ελάφρυνση κατά 30% της ακίνητης περιουσίας, γεγονός που αποδεικνύει την πορεία ανάπτυξης», ανέφερε ενώ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση ότι δεν στήριξε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Απάντηση σε Ερντογάν για μεταναστευτικό: Ψευδείς χαρακτηρισμοί και προπαγάνδα

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γιάννη Οικονόμου στους ισχυρούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τον θάνατο 12 ανθρώπων στα Ύψαλα, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

«H Τουρκία έχει τεράστιες ευθύνες στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Αντίθετα η χώρα μας έχει αποδείξει με τις πράξεις της στο Αιγαίο και τον Έβρο ότι σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Τελευταίο παράδειγμα όταν οι συνοριοφύλακες την 1η Δεκεμβρίου έσωσαν 17 ανθρώπους ανάμεσα τους και παιδιά που κινδύνευαν σε άθλιες συνθήκες στον Έβρο», είπε.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας πριν να ξεκινήσει το ταξίδι του στην Ουκρανία, σημείωσε: «Δεν χωνεύεται εύκολα να βλέπεις 12 ανθρώπους να έχουν πεθάνει από το ψύχος. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια συμπεριφορά από την Ελλάδα».

«Η τακτική του να βυθίζουν βάρκες είναι πολύ σημαντική γιατί δείχνει τη στάση που κρατά η Ελλάδα απέναντι σε απλούς ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτός είναι ο δείκτης του ελληνικού πολιτισμού», πρόσθεσε.

Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί αλλά φρόντισε να επιτεθεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορώντας την ότι «έχει μείνει πάντα σιωπηλή σε αυτό το θέμα. Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να αλλάξουν τις συνήθειές τους».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top