Μητσοτάκης: «Το 2022 η ανάπτυξη θα ξεπεράσει το 8%»

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ με τα δισεκατομμύρια δολάρια της Σαουδικής Αραβίας 

Έσπασαν τα κοντέρ οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2021, δίνοντας αέρα  στη φετινή χρονιά, όπου αναμένονται σημαντικές επενδύσεις. 

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Επιθετική η ρητορική της Τουρκίας 

«Η ανάπτυξη της οικονομίας μας θα ξεπεράσει πιθανόν το 8%. Είχαμε επίσης μια εξαιρετική τουριστική σεζόν. Πιστεύω ότι υπάρχει προοπτική για μια μακροπρόθεσμη διαρκή ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έξοδος στις αγορές με νέο 10ετές ομόλογο», με αυτήν τη φράση από το Στρασβούργο, ο Πρωθυπουργός αποκάλυψε το πραγματικό μέγεθος της ανάκαμψης της οικονομίας μετά το σοκ της πανδημίας. Σε αυτό το θετικό momentum και μετά τη θετική αξιολόγηση από τη Fitch, η Ελλάδα βγαίνει για πρώτη φορά φέτος στις αγορές, με ένα 10ετές ομόλογο... 

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ με τα δισεκατομμύρια δολάρια της Σαουδικής Αραβίας 

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για φέτος βασίζεται στην έκρηξη" των ξένων επενδύσεων. Ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα συνάντηση με τον Khaled Juffali, έναν από τους επιφανέστερους επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 24 δισ δολάρια. 

Ο όμιλος Juffali, που απασχολεί πάνω από 49 χιλιάδες εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, στον τομέα του τουρισμού και η πρόθεση είναι να την ενισχύσει... 

Σηκώθηκε η αυλαία στα προγράμματα απασχόλησης για το 2022.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top