Κικίλιας για Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη: «Δώσε αίμα»

Το μήνυμα του υπουργού Υγείας για την εθελοντική αιμοδοσία

Βασίλης Κικίλιας

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η υπέρτατη πράξη αλτρουισμού», αναφέρει σε δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη.

Ο υπουργός Υγείας σημειώνει πως η εθελοντική αιμοδοσία δεν εορτάζεται μόνο σήμερα με μηνύματα, δηλώσεις και εκδηλώσεις, αλλά «κάθε ημέρα, κάθε στιγμή, στους θαλάμους και στα χειρουργεία των Νοσοκομείων, όταν ο ασθενής που βρίσκεται σε κίνδυνο ή που πάσχει από κάποιο σοβαρό νόσημα, λαμβάνει μια φιάλη αίματος, μια "φιάλη ζωής" από έναν συνάνθρωπό του».

«Δώσε αίμα. Κράτησε τον κόσμο ζωντανό», καταλήγει ο κ. Κικίλιας.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, τιμούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν ανιδιοτελώς λίγο από το χρόνο τους και ελάχιστο από το αίμα τους για να σώσουν ζωές.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η υπέρτατη πράξη αλτρουισμού και δεν εορτάζεται μόνο σήμερα με μηνύματα, δηλώσεις και εκδηλώσεις.

Η προσφορά των αιμοδοτών μας γιορτάζεται κάθε ημέρα, κάθε στιγμή, στους θαλάμους και στα χειρουργεία των Νοσοκομείων, όταν ο ασθενής που βρίσκεται σε κίνδυνο ή που πάσχει από κάποιο σοβαρό νόσημα, λαμβάνει μια φιάλη αίματος, μια "φιάλη ζωής" από έναν συνάνθρωπό του.

Έναν άγνωστο που «έδωσε αίμα για να κρατήσει τον κόσμο ζωντανό», όπως αναφέρει και το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας.

Τους τελευταίους 15 μήνες δοκιμαστήκαμε σκληρά από την πανδημία, στερηθήκαμε πολλά για να προστατέψουμε τους δικούς μας, περάσαμε ώρες αγωνίας για αγαπημένους μας που νοσηλεύτηκαν και, δυστυχώς, κάποιους από αυτούς τους αποχωριστήκαμε για πάντα.

Όλοι συνειδητοποιήσαμε την αξία του υπέρτατου αγαθού της Υγείας, της Ζωής, αλλά και την απίστευτη δύναμη που έχουμε όταν είμαστε ενωμένοι.

Τώρα, με το «όπλο» των εμβολιασμών στη φαρέτρα μας, έχουμε αρχίσει επιτέλους να βλέπουμε φως και ελπίζουμε ότι πλησιάζει η ώρα που θα αφήσουμε πίσω μας τον εφιάλτη αυτής της τεράστιας, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Δεν πρέπει, όμως, ποτέ να ξεχάσουμε ότι η Υγεία δεν είναι δεδομένη και μόνο αν είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ας αρχίσουμε, λοιπόν, όλοι να αφιερώνουμε 10 λεπτά από το χρόνο μας για να δίνουμε αίμα, να προσφέρουμε ζωή στον άγνωστο συνάνθρωπό μας, στη θέση του οποίου αύριο μπορεί να είναι η μητέρα μας, το παιδί μας, ο φίλος μας ή ακόμα κι εμείς οι ίδιοι.

"Δώσε αίμα. Κράτησε τον κόσμο ζωντανό"».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top