Δένδιας: Η συγκίνηση με τα ελληνόπουλα του Γκελεντζίκ στη Ρωσία

Συναντήθηκε με μέλη της ελληνικής ομογένειας

Στο Γκελεντζίκ και την Ανάπα, πόλεις στα παράλια του βορείου Ευξείνου Πόντου με μακραίωνη ελληνική παρουσία, βρέθηκε ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών συνάντησε μέλη της ελληνικής ομογένειας, ενώ επισκέφθηκε το ελληνικό πολιτιστικό κέντρο, όπου τον υποδέχτηκαν παιδάκια ντυμένα με παραδοσιακές ελληνικές στολές.

Τουρκικά ΜΜΕ: Στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου στις 31 Μάϊου

«Είναι συγκινητικό να ακούς στο Γκελεντζίκ ‘καλημέρα’ στα ελληνικά από παιδικές φωνές», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών στο twitter, αναρτώντας και σχετικό βίντεο.

Στη συνάντησή του με μέλη της ομογένειας, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της Ρωσίας στη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

«Το νέο ελληνικό κράτος έχει μια ηλικία 200 χρόνων. Και η Ρωσία έχει παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους. Ο ρωσικός στόλος μαζί με τον γαλλικό και τον αγγλικό νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο. Και έτσι δημιουργήθηκε κατά την ελληνική Επανάσταση, επιτέλους, το νέο ελληνικό κράτος μετά από σκληρό πόλεμο των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας», είπε ο κ. Δένδιας.

Ryan Air - Απαγωγή δημοσιογράφου: Τι είπε ο Λαβρόφ με τον Δένδια

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε πως η Ελλάδα δεν έχει ξεχάσει ποτέ το τι χρωστάει στη Ρωσία, ενώ υπογράμμισε πως ο Ρώσος πρωθυπουργός ήταν την Αθήνα για τον εορτασμό των 200 χρόνων. Παράλληλα, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ανταποδώσει την επίσκεψη στη Ρωσία και θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο Πούτιν, πιθανόν μέσα στο 2021.

 

Συνεχίζοντας, κάλεσε τις ομογενειακές κοινότητες να αποτελέσουν «τη γέφυρα μεταξύ της Ρωσίας και της νέας Ελλάδας, που μπαίνει στον τρίτο αιώνα της ζωής της». Όπως υπογράμμισε, άλλωστε, «οι δεσμοί με την περιοχή αυτή είναι δεσμοί 2.500 χρόνων».

Εξάλλου, είπε ότι η Ελλάδα θα προσπαιθήσει να στείλει δασκάλους και καθηγητές ελληνικών, «έτσι ώστε όσοι θέλουν να έρχονται σε επαφή και με την ελληνική γλώσσα και έτσι να παρακολουθούν τις παραδόσεις και από τις δύο πατρίδες τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top