Τσίπρας στο OPEN: «Τα έξυπνα μέτρα αποδείχθηκαν βλακώδη»

«Ο κόσμος διαδηλώνει γιατί νιώθει πως περιορίζονται τα δικαιώματά του»

Απόσπασμα όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Open

Σκληρή κριτική στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή του Open Tv «Ώρα Ελλάδος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι τα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης αποδείχθηκαν βλακώδη και επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει το σθένος να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες.

Παράλληλα επέκρινε το μήνυμα που στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του. Όπως είπε: «Ο κόσμος χάνεται και η κυβέρνηση και οι υπουργοί της κάνουν γλέντια και βαφτίσια και αυτό δεν το συγχωρεί ο κόσμος».

Τσίπρας για άνοιγμα δραστηριοτήτων

Όσον αφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν άμεσα κάποιες δραστηριότητες ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι θα επιβαρυνθεί  ακόμα περισσότερο η τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία εάν δεν ληφθούν στοχευμένα μέτρα και συγκεκριμένα:

  • διπλασιασμός των δρομολογίων στα ΜΜΜ
  • τηελργασία στο 70%
  •  μελέτες επιδημιολογικής επιτήρησης
  • χιλιάδες στοχευμένα τεστ σε χώρους εργασίας
  •  αυστηρή ιχνηλάτηση
  • άνοιγμα  ξενοδοχείων καραντίνας για εκείνους που μένουν σε μικρά σπίτια

Όπως είπε και τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο με προσλήψεις καθηγητών για να γίνονται μαθήματα σε διπλές βάρδιες και συνεχή τεστ προκειμένου να υπάρχει καθαρή επιδημιολογική εικόνα.

Εξέφρασε την άποψη ότι «έχουμε ένα αποτυχημένο ακορντεόν που το χειριζόμαστε λάθος» και συμπλήρωσε: «Βλέπουμε μια κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και ρίχνει την ευθύνη στην αντιπολίτευση, αυτό δεν είναι μια υπεύθυνη στάση».

Σημείωσε ότι από τον Νοέμβριο ο ίδιος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την πρωτοβουλία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων με ένα σχέδιο και κοινό υπουργό υγείας, «αλλά αρνήθηκε».

Για το πολιτικό μορατόριουμ 

Σχετικά με το πολιτικό μορατόριουμ που ζήτησε χτες να υπάρξει «για να δούμε τι μπορεί να σωθεί παρά τα όσα έχουν γίνει», όπως είπε, τόνισε ότι η κυρίαρχη πολιτική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν την ατζέντα της συνεννόησης ή της αντιπαράθεσης.

Προσέθεσε ότι σε αυτούς τους πέντε μήνες lockdown η κυβέρνηση έχει περάσει νομοσχέδια «που εγείρουν μεγάλες αντιδράσεις», πράγματα που δεν θα έπρεπε να εισαχθούν σε μια τέτοια περίοδο εξαναγκαστικής περιστολής ελευθεριών, όπως είπε.

Για τις συγκεντρώσεις και την αστυνομική βία

Σχετικά με τις συγκεντρώσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο, γιατί αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του, να περιορίζονται τα δικαιώματα. Ήταν μια αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική αυθαιρεσία και βία». Και πρόσθεσε: «Η αντίδραση αυτή ήταν μια αντίδραση υγιής».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top