Χρυσοχοΐδης σε Guardian: Θα αδειάσει από πρόσφυγες η Λέσβος έως το Πάσχα

Ο υπουργός είπε πως θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Για αποχώρηση όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο έως το Πάσχα, δεσμεύθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θα φύγουν όλοι. Από τους σχεδόν 12.000 πρόσφυγες που βρίσκονται τώρα εδώ, προβλέπω ότι οι 6.000 θα έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα. Οι άνθρωποι αυτού του νησιού έχουν υποφέρει πολλά. Έδειξαν πολλή υπομονή», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον Guardian.

Λέσβος: Συνεχίζεται η εγκατάσταση προσφύγων – Αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοϊδη

O κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως περίπου το 70% των αιτούντων άσυλο στη Λέσβο είναι Αφγανοί, στους οποίους θα αναγνωριστεί το καθεστώς πρόσφυγα και θα τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, με τα οποία μπορούν να πάνε σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ για έως και τρεις μήνες. Ενώ χαιρέτισε την απόφαση της Γερμανίας να υποδεχθεί 1.553 πρόσφυγες από τη Μόρια. «Είναι πολύ γενναιόδωρη, πολύ γενναία κίνηση», σχολίασε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη, χώρες έχουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα αναφορικά με το θέμα αυτό, αλλά πιστεύω ότι μπορούν να δουν πώς προστατεύουμε τα σύνορα της Ένωσης και έχουμε μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις ροές», σημείωσε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «καταυλισμό ντροπής τη Μόρια» και είπε πως καθαριστεί και θα αντικατασταθεί από ελαιώνες.

Τέλος, επανέλαβε πως θα πρέπει όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν από τον Καρά Τεπέ και να λάβουν τα απαιτούμενα έγγραφα, προτού φύγουν από το νησί.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top