Καραμανλής από Εύβοια: Άμεσα η καταβολή του επιδόματος στους πληγέντες

Έργα ύψους 240 εκατ. ευρώ στις πληγείσες περιοχές

Εύβοια πλημμύρες

Τις περιοχές της Εύβοιας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις μετέβη σήμερα ο Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τόνισε ότι το επίδομα στους πληγέντες θα δοθεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πρόγραμμα έργων ύψους περίπου 240 εκ. ευρώ, το οποίο βγάζει την περιοχή από την ιδιότυπη απομόνωση, στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δήμοι στην Εύβοια και ο Λαγκαδάς

Κατά την παρουσία τους στις πληγείσες περιοχές, η ηγεσία του υπουργείου συναντήθηκε με κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, που ήδη από χθες βρίσκονται στην Εύβοια, και πραγματοποίησε αυτοψία στις γέφυρες, που υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τη θεομηνία. 

Στη συνέχεια, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τις τοπικές αρχές, που διεξήχθη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Επίδομα χωρίς γραφειοκρατία, πρόγραμμα έργων ύψους 240 εκ. ευρώ»

«Αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας, οι σκέψεις όλων μας είναι πρώτα απ’ όλα στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους», είπε ο κ. Καραμανλής.

«Θα ήθελα επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εδώ και δυο μέρες εργάζονται άοκνα και έχουν καταφέρει να σώσουν ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες. Οφείλω ασφαλώς να ευχαριστήσω και τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών που έσπευσαν εδώ από χτες για να καταγράψουν τις ζημιές και να βοηθήσουν την κατάσταση», σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών.

«Οι εικόνες από την καταστροφή που άφησε πίσω της η θεομηνία, είναι σκληρές. Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την περιοχή και τους ανθρώπους της. Οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτονόητο ότι θα τηρηθούν στο έπακρο. Το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι ποιος έχει αρμοδιότητα για τι. Γι’ αυτό και το Υπουργείο Υποδομών βρέθηκε εδώ από την πρώτη στιγμή μετά την καταστροφή, συνδράμουμε και θα συνδράμουμε πολύ πέραν των τυπικών αρμοδιοτήτων μας», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top