Την τουρκική προκλητικότητα θα θέσει ο Δένδιας στους ΥΠΕΞ της ΕΕ  

Συζήτηση και για την παράνομη δραστηριότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου  


Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει αύριο, Τετάρτη, 22 Απριλίου, από την Αθήνα μέσω τηλεδιάσκεψης, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

ΥΠΕΞ κατά Τουρκίας για την παράνομη γεώτρηση στην Κύπρο

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να θέσει το ζήτημα της κλιμακούμενης παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος, ενώ θα υπάρξει συζήτηση και σχετικά με την συνεχιζόμενη παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Νεοφύτου για τις νέες τουρκικές προκλήσεις

Περαιτέρω, οι συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικών θα εστιάσουν στην κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση στη Λιβύη, στις δυνατότητες συνδρομής της Ε.Ε. προς τη χώρα με στόχο τη σταθεροποίησή της, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της επιχείρησης EUNAVFOR MED Irini.

Κορωνοϊός και τουρκικές προκλήσεις στην τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Μισέλ 

Αναμένεται να συζητηθούν, ακόμα, η πορεία της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στην Ουκρανία και η συναφής συνδρομή της Ε.Ε., καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά την υπογραφή της Ειρηνευτικής Συμφωνίας Η.Π.Α.-Ταλιμπάν

Τέλος θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων στο ζήτημα της βοήθειας της Ε.Ε. προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του νότιου Καυκάσου, χώρες-μέλη της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. 

36 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ 

Να σημειωθεί ότι συνεχίζοντας τις προκλήσεις, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 36 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, εκ των οποίων δύο κατέληξαν σε αερομαχία με ελληνικά αεροσκάφη.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top