Τσίπρας: Υπάρχουν αδυναμίες και ελλείψεις στη μάχη κατά του κορωνοϊού

«Οι άνθρωποι στο ΕΣΥ έχουν ανάγκη στήριξης και όχι χειροκροτήματα»

Αλέξης Τσίπρας

«Το κρίσιμο τούτη την ώρα δεν είναι να σκεφτούμε με όρους πολιτικού κόστους, είναι μια δύσκολη μάχη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και σε αυτή τη μάχη δεν έχει νόημα τα κόμματα να ερίζουν, αλλά το να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» δήλωσε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι εύχεται να πετύχει η κυβέρνηση σε αυτή τη μεγάλη μάχη, γιατί αυτή η μάχη δε αφορά την ίδια, αλλά την κοινωνία. Όπως πρόσθεσε «πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια σκληρή προσπάθεια το επόμενο διάστημα» ενώ επισήμανε ότι «παραλείψεις, αδυναμίες και καθυστερήσεις υπάρχουν και τις επισημαίνουμε για να διορθωθούν»  και ότι θεωρεί αδιανόητο τόσες εβδομάδες μετά το πρώτο κρούσμα να υπάρχουν αυτές οι «τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία σε υλικά ατομικής προστασίας των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής». «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από έμπρακτη στήριξη και όχι χειροκροτήματα» συμπλήρωσε ο κ.Τσίπρας. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  η μεγάλη αδυναμία είναι το εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο «συρρικνώθηκε για πάρα πολλά χρόνια και ιδιαίτερα τα μνημονιακά χρόνια, άρα ξεκινάμε από μια μειονεκτική θέση και δεν είναι εύκολο κανείς να ζητήσει να καλυφθούν όλα τα κενά αμέσως». Ανέφερε  όμως ότι πρέπει να πιστωθεί θετικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «κατάφερε να το ισορροπήσει και δεν είχε μειώσεις αλλά 19.500 προσλήψεις» ενώ σχολίασε ότι είναι λίγες οι 2.000 προσλήψεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top