Παυλόπουλος: Θα υπερασπιζόμαστε πάντα την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία

Συνάντηση με την Ομόνοια και την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Προκόπης Παυλόπουλος με Βορειοηπειρώτες

Μήνυμα υπεράσπισης και των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος συναντήθηκε με μέλη της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «Ομόνοια» της Βόρειας Ηπείρου και του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αδελφές Κατσίφα: «Θέλουμε το πόρισμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου»

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα Ατομικά Δικαιώματα, με έμφαση στα θεμελιώδη Δικαιώματα του Αυτοπροσδιορισμού και της Ιδιοκτησίας. «Από τον εκ μέρους της Αλβανίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου των Δικαιωμάτων αυτών εξαρτάται τόσο το επίπεδο των διμερών μας σχέσεων όσο και η στάση της Ελλάδας ως προς την εξέλιξη των κάθε είδους διαδικασιών, που αφορούν τις σχέσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε.

Αποκάλυψη Star: Ψεύτικοι οι ισχυρισμοί Ράμα για τις περιουσίες στη Χειμάρρα

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευάγγελος Ντούλες ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση και ανέφερε ότι «πάντα έχουμε νοιώσει από κοντά την στήριξη σε κάθε δυσκολία και κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως προς τον σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

Ανέφερε επίσης ο κ. Ντούλες: «Βρισκόμαστε σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου διακυβεύονται σημαντικά και ουσιαστικά θέματα, όπως το ιδιοκτησιακό, η επικείμενη απογραφή πληθυσμού και ο σεβασμός σε αυτήν του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού. Είναι θέματα, τα οποία απαιτούν την δική μας αφοσίωση και την στήριξη όλων, ούτως ώστε και στην Αλβανία να γίνουν σεβαστά αυτά που σε κάθε ευνομούμενη Δημοκρατία αποτελούν καθημερινότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top