Θερμό κλίμα και χαμόγελα στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

Τι απάντησε ο Ζάεφ στην ερώτηση του Star για τα μακεδονικά προϊόντα

Συνάντηση είχαν πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη  ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ζόραν Ζάεφ, στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ της Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας στο περιθώριο του Thessaloniki Summit     

Το κλίμα, όπως μετέδωσε η Λευκή Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ήταν εξαιρετικά ευχάριστο και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας έδειχνε ενθουσιασμένος μετά τη συνάντηση.  Ο λόγος ότι ο  Έλληνας πρωθυπουργός του ανακοίνωσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία και και θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν αλλά και με άλλους ηγέτες της ΕΕ, στην κατεύθυνση στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής της γειτονικής χώρας στην ΕΕ.  Ο κ. Ζάεφ δήλωσε μάλιστα ότι ευχαριστεί τον Μητσοτάκη για αυτό που κάνει  για τη χώρα του και την Αλβανία.  

Τα γύρισε ο Ζάεφ: «Θα εφαρμόσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τέλους»!

Όσον αφορά τα προβλήματα που παραμένουν σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε ότι πρέπει να συγκροτηθούν οι επιτροπές για τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά  σήματα, δύο θέματα τα οποία μαζί με το θέμα των πινακίδων σε δρόμους, αγάλματα κλπ εξακολουθούν να αποτελούν «αγκάθια».  

Ξήλωσαν το όνομα Βόρεια Μακεδονία και από την πινακίδα στα σύνορα!

Η Λευκή Γεωργάκη, ρώτησε μάλιστα για λογαριασμό του Star τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας για την παραποίηση στα μακεδονικά προϊόντα και το νέο σήμα που παρουσιάσθηκε σήμερα.

Όπως απάντησε ο κ. Ζάεφ,  «πρέπει να τα βρούμε τον πιο φιλικό τρόπο για να προστατεύσουμε και τις δύο πλευρές».  
 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΖΑΕΦ 

Πριν από λίγο το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε σχετικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ζάεφ:   

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev, στο περιθώριο του 4ου Thessaloniki Summit. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα τρέχοντα ζητήματα επικαιρότητας, καθώς και για τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πρόσφατα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης-18ης Οκτωβρίου, με τον Πρωθυπουργό να επιβεβαιώνει την διαχρονική στάση της χώρας μας υπέρ της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία θα συμβάλλει στην διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Ανέφερε δε ότι η Ελλάδα διαδραμάτισε και θα συνεχίζει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο προς κάθε κατεύθυνση για τη διασφάλιση αυτής της πορείας.

Ο κ. Μητσοτάκης, επανέλαβε την κριτική του στη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε όμως ότι από τη στιγμή που δεσμεύει τις δύο χώρες, είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία, πρέπει να εφαρμοστεί και να αποφευχθούν ενέργειες που συντηρούν την ένταση. Οι δυο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν πως η εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας καθώς και η περιφερειακή συνεργασία παραμένουν ουσιώδη κριτήρια για όλα τα στάδια της ενταξιακής διαδικασίας, αλλά και για την ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων. 

Τέλος, οι κ. Μητσοτάκης και Zaev εξέφρασαν την αμοιβαία τους βούληση για ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και για την υλοποίηση έργων που θα διευκολύνουν την συνδεσιμότητα στην περιοχή μας, προς όφελος του διμερούς εμπορίου».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top