Γιαννούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Κτηνωδία χοιρινό και αλκοόλ δίπλα σε μετανάστες!

Ζήτησε να είναι ποινικά κολάσιμη η πράξη και να επιβάλλονται ποινές

Χρήστος Γιαννούλης

«Σαδισμό» και «κτηνωδία» χαρακτήρισε το μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης ο οποίος ζήτησε να θεσμοθετηθούν ποινές  για τους… «δράστες»   ψήστες κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής  για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων.

«Ξέρω ότι νομικά μπορεί να  μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής… Ναι κύριε Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία» υποστήριξε ο κ.  Γιαννούλης.  

Στην πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος  ανέφερε, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής επίσης:  «Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτησή σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των ΅Ελλήνων; Με ποια λογική;».

Η αναφορά του κ. Γιαννούλη και η πρότασή του για «ποινικοποίηση» της κατανάλωσης χοιρινού και αλκοόλ δίπλα σε δομές προσφύγων μεταναστών έγινε αφορμή να προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις και στα social media κατά του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι αφορμή αποτέλεσε συγκεκριμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη  από κατοίκους που αντιδρούν στη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών, οι οποίοι εσκεμμένα κατανάλωσαν χοιρινό και ήπιαν αλκοόλ.     


 

 

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε από την πλευρά του, σε ανάρτησή του στο facebook:   

«Στοιχισμένοι πίσω από την “Ομάδα Αλήθειας” της ΝΔ εδώ και λίγη ώρα όλοι οι στρατευμένοι επαγγελματίες συκοφάντες και διαστρεβλωτές επιχειρούν με πανομοιότυπα κείμενα σε ιστοσελίδες αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα να παρουσιάσουν ακροδεξιούς εθνικιστές ως “αγνούς ψήστες”.

Μετά τους Κυρανάκη και Πλεύρη, έρχονται και αυτοί με τη σειρά τους να προσφέρουν κάλυψη στη ρατσιστικού τύπου δράση της εθνικιστικής οργάνωσης “Ενωμένοι Μακεδόνες”, ρίχνοντας με αυτόν τον τρόπο νερό στο μύλο της ακροδεξιάς ρητορείας.

Δυστυχώς γι' αυτούς, οι Έλληνες πολίτες μένουν πιστοί στις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς και τοποθετούνται απέναντι σε όσους βλέπουν στο πρόσωπο των προσφύγων τον “εχθρό του έθνους”».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top