Στους κινηματογράφους τέλη Οκτωβρίου η ταινία για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

«Ορεινές Συμφωνίες» με άγνωστες πτυχές της ζωής του Κρητικού πολιτικού

Άγνωστες πτυχές της ζωής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία με τίτλο “Ορεινές Συμφωνίες” κάνει πρεμιέρα 31 Οκτωβρίου και ο σκηνοθέτης της Βαγγέλης Ευθυμίου μίλησε αποκλειστικά στο Star και στην Άννα Σταματιάδου.

«Επί της ουσίας ελάχιστοι άνθρωποι υπήρξαν τόσο τυχεροί στη ζωή τους.Εμείς μεγαλώσαμε ακούγοντας τον να μας απαγγέλει ποιήματα» εξομολογούνται οι κόρες του Κατερίνα και Αλεξάνδρα» ενώ ο ίδιος ο Μητσοτάκης δηλώνει στην ταινία: «Μου άρεσε η ποίηση, από μικρός διάβαζα ποίηση».  

Η μεγάλη αγάπη για την οικογένεια του, την Κρήτη και το περιβάλλον, αλλά και η τελευταία του συνέντευξη πριν φύγει από τη ζωή ξεδιπλώνονται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, 2,5 χρόνια μετά τον θάνατο του, από τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου.  

«Είναι ένα δημιουργικό ντοκιμαντέρ. Oυσιαστικά είναι μια ταινία χωρίς ηθοποιούς. Και μαθαίνεις πράγματα και προβληματίζεσαι για τις επιλογές σου» επισημαίνει ο σκηνοθέτης, μιλώντας στο Star.  

Όπως διευκρινίζει, ένα τμήμα της ταινίας αφορά τα νεανικά του χρόνια πριν την πολιτική του καριέρα, ένα άλλο είναι το περιβαλλοντολογικό, όπως και η σχέση του με την Αριστερά.  

Στα 80 λεπτά του φιλμ θα δούμε τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες, αλλά και τα παιχνίδια με τον γιο του και σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη θάλασσα. 

Οι «Ορεινές Συμφωνίες» βγαίνουν στους κινηματογράφους στις 31 Οκτωβρίου από την Feelgood Entertainment. Τα έσοδα της θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού και εμβληματικού δέντρου της Κρήτης, που τόσο αγάπησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top