«Ξεπαγώνει» η μεγάλη επένδυση του 1 δισ. ευρώ στις Σκουριές

Συνάντηση Χατζηδάκη με τον CEO της Eldorado Gold

Οι Σκουριές στη Χαλκιδική

Στο «ξεπάγωμα» της μεγάλης επένδυσης στις Σκουριές οδηγεί η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, κ. Τζορτζ Μπερνς.

Στη συνάντηση, που έγινε την Τρίτη παρουσία του υφυπουργού Γεράσιμου Θωμά και στελεχών της εταιρείας στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έδειξε ξεκάθαρη βούληση να στηριχθεί η επένδυση, με σεβασμό φυσικά στη νομοθεσία και σε όλους τους αναγκαίους περιβαλλοντικούς όρους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη συνάντηση  παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι προτεραιότητες, αλλά και ένας οδικός χάρτης σχετικά με τον τρόπο που η επένδυση στις Σκουριές θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει.

Όπως ανακοινώθηκε, σε πρώτη φάση, συστήνεται μικτή επιτροπή με στελέχη του υπουργείου και της εταιρείας προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις σε όλα τα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά θέματα της επένδυσης.

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των αδειών ρουτίνας της Ελληνικός Χρυσός είχαν οδηγήσει πέρσι σε εξώδικη διαμαρτυρία την  εταιρεία, με τη διεκδίκηση αποζημίωσης 750 εκατομμυρίων ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top