Άμεση παρέμβαση Κικίλια για το νοσοκομείο Λήμνου-Προσλήψεις τριών παθολόγων

Λειτουργούσε με μία γιατρό που έκανε εφημερία 31 μέρες τον μήνα!

Την άμεση προκήρυξη πρόσληψης τριών μόνιμων θέσεων γιατρών παθολόγων για το Νοσοκομείο Λήμνο, αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Σχετικά με το θέμα που έχει προέκυψε στο Νοσοκομείο Λήμνου με τις ελλείψεις γιατρών, ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκηρύσσονται άμεσα τρεις μόνιμες θέσεις ιατρών παθολόγων που θα προσληφθούν στο Νοσοκομείο Λήμνου. Για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών, αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης έργου με δύο ιατρούς παθολόγους, διάρκειας δύο μηνών. Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε εκτίμηση των αναγκών, ιδιαίτερα των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, και στον επανασχεδιασμό κινήτρων για την αντιμετώπισή τους.»

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Λήμνου και της μοναδικής παθολόγου, ήρθε στο φως η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο του νησιού. Η παθολόγος που εργάζεται πάνω από ένα μήνα χωρίς ρεπό αναφέρει ότι βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης, αλλά και οι ασθενείς αφήνονται στην τύχη τους, όταν η ίδια μπορεί να λείπει σε μια αεροδιακομιδή.

Για το συμβάν, διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Λήμνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top