Στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας τα πρώτα βαγόνια του μετρό Θεσσαλονίκης

ΝΔ: «Το τερμάτισαν - εγκαινίασαν τέσσερα βαγόνια χωρίς σταθμό»

Στις ράγες του  αμαξοστάσιου της Πυλαίας μπήκε σήμερα ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσία του υπουργού  Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, του γενικό γραμματέα του υπουργείου, Θάνο Βούρδα, του προέδρου του ΟΑΣΘ, Στέλιου Παππά και της υποψήφιας δημάρχου  Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Ο συρμός  περιλαμβάνει τέσσερα βαγόνια και είναι χωρητικότητας 450 ατόμων. Το συνολικό μήκος του συρμού είναι 51 μέτρα, ενώ κάθε βαγόνι έχει μήκος περίπου 12,5 μέτρων.

Ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για το έργο του Μετρό της πόλης και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η συναρμολόγηση του συρμού και  θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές. 

Νοτοπούλου, Σπίρτζης και Μυλόπουλος στο αμαξοστάσιο του μετρό της Θεσσαλονίκης

«Αφού ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα, τελειώνει το Μετρό της Θεσσαλονίκης και αφού πήρε και νταμπλ, θα τελειώσει και η επέκταση για Καλαμαριά» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης  ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι διαγωνισμοί από την Αττικό Μετρό για τις πρόδρομες εργασίες για την επέκταση του μετρό της Θεσσαλονίκης προς τα δυτικά της πόλης.  

«Ο πρώτος συρμός έφτασε στη Θεσσαλονίκη και μπήκε στις ράγες. Είναι μια μεγάλη δικαίωση για όλους εμάς που δουλέψαμε σκληρά τα τελευταία 3,5 χρόνια και που πιστέψαμε ότι η Θεσσαλονίκη αξίζει καλύτερα»  δήλωσε  ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος. 

Σπίρτζης και Νοτοπούλου σε βαγόνι του μετρό της Θεσσαλονίκης 

ΝΔ: Φωτογραφήθηκαν να κάνουν βόλτα με ακίνητο βαγόνι!  

Με καυστικό τρόπο σχολίασαν πηγές της ΝΔ τη σημερινή τελετή. Σχολίασαν συγκεκριμένα:   

«Αφού ζωγράφισαν σε μουσαμάδες το Μετρό, σήμερα έκαναν κάτι ακόμη πιο φαντασμαγορικό: Εγκαινίασαν τέσσερα βαγόνια χωρίς σταθμό. Μικρή λεπτομέρεια που το τερματίζει: Οι κ. Σπίρτζης, Παππάς και Νοτοπούλου φωτογραφήθηκαν περιχαρείς να κάνουν την πρώτη τους βόλτα, ενώ το βαγόνι ήταν εντελώς ακίνητο. Μέχρι τις εκλογές είναι ικανοί να μοιράσουν και κάρτες πολλαπλών διαδρομών»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top