Μουσείο ερωτικού προσανατολισμού θέλει να ιδρύσει η Νοτοπούλου!

Διαβάστε τις προτάσεις του συνδυασμού της για το «κέντρο διαλόγου»

Κατερίνα Νοτοπούλου

Η ίδρυση «Μουσείο – Κέντρου διαλόγου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου» περιλαμβάνεται στις προγραμματικές θέσεις για τον Πολιτισμό του συνδυασμού  «Θεσσαλονίκη Μαζί», τις οποίες ανακοίνωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου! 

Αναφέρει συγκεκριμένα στις προτάσεις  του ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Μαζί» της κ.  Νοτοπούλου για το τι θα πράξει στον τομέα «Μουσεία -  Αρχεία – Κέντρα διαλόγου»: 

-Σχεδιάζουμε «Αρχείο Πολιτισμικής Ιστορίας» της Θεσσαλονίκης, με έμφαση στον 19ο και 20ο αιώνα, σε συνεργασία και διασύνδεση με τα υφιστάμενα θεματικά μουσεία. Αναδεικνύουμε την ιστορία χωρίς να είμαστε φοβικοί και φωτίζουμε πολιτισμικές πτυχές που είχαν αποσιωπηθεί γιατί δεν ταίριαζαν στο κυρίαρχο αφήγημα.

-Στηρίζουμε το σχεδιαζόμενο «Μουσείο Ολοκαυτώματος» και συμβάλλουμε στη συλλογή των ταφικών επιγραφών του καταστραφέντος Ισραηλιτικού Νεκροταφείου.

-Προγραμματίζουμε «Μουσείο – Κέντρο διαλόγου για τον Οθωμανικό και Ισλαμικό Πολιτισμό». Προωθούμε τη γνωριμία του κοινού της πόλης με τα εικαστικά, αρχιτεκτονικά και μουσικά γνωρίσματα της περιόδου.

-Ιδρύουμε «Μουσείο – Κέντρο διαλόγου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου», σε συνεργασία με τις σχετικές συλλογικότητες της πόλης.

-Δημιουργούμε «Αρχείο Γυναικείων Κινημάτων» για τους αγώνες των γυναικών για ισότητα και δημοκρατία.

-Σχεδιάζουμε «Μουσείο Εθνικής και Αντιδικτατορικής Αντίστασης» σε κτίριο ιστορικών συμβολισμών (π.χ. στην οδό Φιλίππου - Χριστόπουλου – Δελμούζου).

-Προωθούμε την ίδρυση «Μουσείου Βιομηχανικής Κληρονομιάς» (κλωστοϋφαντουργίας, κατεργασίας δέρματος, αργυροχρυσοχοΐας, δομικών και μηχανολογικών κατασκευών).

-Καθιερώνουμε τη μηνιαία «Ημέρα Μουσείου», με τη συμμετοχή επιστημόνων και καλλιτεχνών της πόλης.

H κ. Νοτοπούλου προτείνει επίσης ανάδειξη μνημείων της πόλης, αναδιάρθρωση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, φεστιβάλ και αλλαγές στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Δημήτρια».  

Οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού για τον Πολιτισμό ανακοινώθηκαν  ενόψει της εκδήλωσης το Σάββατο  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τίτλο: «Ανοικτός διάλογος για τον Πολιτισμό». Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top