Πικραμμένος για Novartis: Κανείς δε ζήτησε συγγνώμη για την άθλια σκευωρία

"Πολύ κακός ο συγγραφέας και η σκηνοθεσία -Ακόμα χειρότερο το σενάριο¨"

Παναγιώτης Πικραμμένος

«Η συγνώμη δεν είναι κάτι που απαιτείς. Είναι θέμα πολιτιστικού επιπέδου, αξιοπρέπειας, συμπεριφοράς»  σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος για την αρχική εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis,  με το σκέλος που τον αφορά να αρχειοθετείται, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εις βάρος του, αλλά και χωρίς κανένα κυβερνητικό στέλεχος να του ζητήσει συγγνώμη, όπως διευκρίνισε μιλώντας στον Σκάι.    

Βουρκωμένος και με τρεμάμενη φωνή ο Πικραμμένος: Περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου

Σχολίασε ακόμη σε ό,τι τον αφορά,  πως αισθάνεται «μεγάλη αδικία» επειδή το 2012 εργάστηκε για να σώσει την χώρα εν μέσω της οικονομικής κρίσης και  η ανταμοιβή ήταν να βρεθεί ύποπτος για μία «άθλια συναλλαγή».

Την υπόθεση της Novartis ο κ. Πικραμμένος τη  χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία με πολύ κακό συγγραφέα, ηθοποιούς, σκηνοθεσία και ακόμα χειρότερο σενάριο».   Όπως πρόσθεσε η έρευνα στήθηκε από πολιτικούς οι οποίοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την πραγματική διαφθορά που υπάρχει στον κλάδο του φαρμάκου, προκειμένου να πλήξουν αντιπάλους τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και με την ιδιότητα του πρώην ανώτατου δικαστικού και του πρώην προέδρου του ΣτΕ στην υπόθεση, επισημαίνοντας ότι εάν είχε χειριστεί ανάλογο φάκελο θα ήθελε να έχει περισσότερες και πιο εξασφαλισμένες αποδείξεις.

«Αν ήταν στο ΣτΕ τα στοιχεία δεν θα ήταν επαρκή», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Δήλωσε επίσης ότι η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να επιλέγει με μεγάλη προσοχή τα πρόσωπα που τοποθετεί σε ανώτατες δικαστικά αξιώματα, καθώς ενδέχεται να κληθούν να διοικήσουν προσωρινά την χώρα, όπως συνέβη στον ίδιο το 2012.

Ο κ. Πικραμμένος  προειδοποίησε ακόμη ότι η υπόθεση Novartis θα έχει βαθιές συνέπειες διότι έχει δηλητηριάσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τρέφοντας αμφιβολίες των πολιτών προς τους θεσμούς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top