Αποστολάκης: Στην Ελλάδα η εναέρια αστυνόμευση της Βόρειας Μακεδονίας!

Αλλά προειδοποίησε για τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει υπηρεσίες Εναέριας Αστυνόμευσης στη Βόρεια Μακεδονία, διαμήνυσε  ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, η οποία διεξάγεται στην ελληνική Βουλή και στην αίθουσα της Γερουσίας.    

Ο κ. Αποστολάκης ανέφερε μάλιστα ότι η Ελλάδα μπορεί να παράσχει στη γειτονική χώρα  και κάθε άλλη δυνατή υποστήριξη για την ομαλή ενσωμάτωσή της  στις νατοϊκές δομές. 

«Όπως έχω αναφέρει και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής μας στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην ομόλογό μου της Βόρειας Μακεδονίας, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε υπηρεσίες Εναέριας Αστυνόμευσης, που ήδη προσφέρουμε στην Αλβανία και το Μαυροβούνιο, αλλά και κάθε άλλη δυνατή υποστήριξη για την ομαλή ενσωμάτωση της χώρας στις νατοϊκές δομές» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας. 

Ο  κ. Αποστολάκης προειδοποίησε όμως για τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο,  λόγω της αύξησης της προκλητικότητας και του αριθμού των παραβιάσεων από μεριάς τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αέρα και θάλασσα.

«Όσον αφορά στις σχέσεις μας με τη γειτονική Τουρκία, αντιδρούμε στις προκλήσεις στον χώρο του Αιγαίου, όπου δυστυχώς ο αριθμός των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία. Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα και τα επικίνδυνα περιστατικά στον αέρα και στη θάλασσα, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα, από την πλευρά μας καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια εξομάλυνσης και αποκλιμάκωσης της έντασης» ανέφερε συγκεκριμένα.     

Πρόσθεσε ακόμη ο υπουργός Άμυνας για το ίδιο ζήτημα: 

«Στη λογική αυτή και στη βάση της σχετικής συμφωνίας κατά την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, αποφασίσαμε με τον ομόλογό μου κ. Ακάρ, στη συνάντησή μας στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, να προγραμματιστεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση μεταξύ τεχνικών ομάδων των δυο χωρών, για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ελπίζω ότι σύντομα να έχουμε απτά αποτελέσματα επί των αποφάσεων που πήραμε, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην οικοδόμηση μιας σχέσης βασισμένης στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top