Τζανακόπουλος προς Εκκλησία: Συμφωνήστε, αλλιώς νομοθετούμε!

"Κακομαθημένο παιδί που υπονομεύει τις συμφωνίες" είπε για τον Μητσοτάκη

Να εγκρίνουν τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από τους  Μητροπολίτες της Ιεραρχίας που αντέδρασαν σε αυτήν, αν και επισήμανε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου». 

 «Η  κυβέρνηση ούτε βιάζεται ούτε πιέζεται ....ωστόσο η Εκκλησία θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν ειναι στην αρμοδιότητα της  θέματα όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αν η εκκλησία δεν το επιθυμεί τότε θα αφήσει τη πρωτοβουλία στη πολιτεία» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος καθιστώντας σαφές ότι σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει για το ίδιο θέμα, έστω και χωρίς της συμφωνία της Εκκλησίας της Ελλάδος,  διευκρινίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον υπουργό Παιδείας για κύκλο συναντήσεων με Οικουμενικό Πατριάρχη, Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.α. για τη διασαφήνιση των λεπτομερειών της συμφωνίας. 

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσπαθεί να υπονομεύσει την επίλυση μεγάλων ζητημάτων, συσχετίζοντας το ζήτημα της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου με το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. «Το ίδιο έκανε και στη συμφωνία των Πρεσπών,  προσπάθησε να δημιουργήσει κρίση στη σχέση μας με τη ΠΓΔΜ».  Ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος ζήτησε μάλιστα από  τον κ. Μητσοτάκη «να σταματήσει να κάνει σαν κακομαθημένο παιδί»!    

Για άλλα ζητήματα της επικαιρότητας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:   

-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: «Κατατίθεται ο προϋπολογισμός που διαψεύδει τους καταστροφολόγους... καταρρέει το αφήγημα της ΝΔ περί 4ου μνημονίου» 

-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ:  «Εφόσον το μέτρο καταργείται, καταργείται... Με βάση τις αναλογιστικές μελέτες το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο μέχρι το 2060» 

- ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ: «Με πιάνεται εξ απήνης, δεν έχω δει τις πληροφορίες, είναι ανάξιο σχολιασμού»...

-ΤΟΥΡΚΙΑ/ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ:  «Η Τουρκία δεν επωφελείται απο τον τρόπο που ασκεί την εξωτερική της πολιτική και απομονώνεται.

-ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ( ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΖΕΣ): «Καλά έπραξε». 

- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΙ.ΝΑΛ  ΠΕΡΙ ΛΑΣΠΗΣ: «Δεν υπάρχει κανένα βούλευμα παρά μόνο στη φαντασία τους. Κρίνουν εξ ιδίων...».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top