Έρχεται το νομοσχέδιο: Ολοταχώς προς σύγκρουση Κυβέρνησης - Εκκλησίας!

Σιγή ασυρμάτου πλέον μεταξύ Τσίπρα και Ιερώνυμου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει χρησιμοποιήσει απλώς ως διαπραγματευτικό όπλο το ενδεχόμενο να νομοθετήσει μονομερώς και να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τα όσα συμφώνησε αρχικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, αλλά σκοπεύει πραγματικά να φέρει σύντομα το σχετικό νομοσχέδιο, όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.                 

«Θα το φέρει ο κ. Τσίπρας το νομοσχέδιο, γιατί θεωρεί πως στο ακροατήριό του αρέσει αυτή η σύγκρουση με την Εκκλησία. Αναζητούν βεβαίως κάποιες διασφαλίσεις για τους ιερείς και ψάχνουν συμμάχους για να το ψηφίσουν.  Το Μαξίμου φέρεται να ποντάρει στο ΚΚΕ,  ακόμη κι αν πουν όλοι οι άλλοι όχι» τόνισε η σχολιάστρια του Star.  

Όπως πρόσθεσε, ο κ. Τσίπρας δεν έχει μιλήσει καθόλου πλέον με τον Αρχιεπίσκοπο και  η επικοινωνία διακόπηκε, αφού ο κ. Ιερώνυμος δεσμεύεται πια απο την απόφαση της Ιεραρχίας που λέει ότι αυτό το ζήτημα δεν μπαίνει καν σε διάλογο. 

Ανέφερε τέλος στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:  «Η πλειοψηφία των ιερέων αλλά και των μητροπολιτών ειναι τόσο αγριεμένοι, ώστε σε κάποιες - λίγες- εκκλησίες χτες δεν μνημόνευσαν τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ σήμερα  ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος είπε πως αν η κυβέρνηση πράξει μονομερώς, θα προσφύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ζητώντας πίσω όλη την εκκλησιαστική περιουσία»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top