Κόβουν και ράβουν στο Μαξίμου τις εξαγγελίες Τσίπρα για ελαφρύνσεις

Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για φόρους, εισφορές, μισθούς

Το πακέτο των μέτρων που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μετρούν και ξαναμετρούν στο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο, μετά την έξοδο απο τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για το πακέτο των οικονομικών μέτρων που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, για την εποχή μετά τα μνημόνια. Ανάμεσα στα βέλη στη φαρέτρα του Πρωθυπουργού, οι ελαφρύνσεις τόσο για τα νοικοκυριά, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Μείωση στις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στις πρώτες εξαγγελίες θα είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους. Κάποιοι υπολογίζουν μέχρι και κατάργηση του 6,67% υπερ του ΕΦΚΑ

Εν αναμονή για τη ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις

Οι συνταξιούχοι περιμένουν να ακούσουν απο τον Πρωθυπουργό  την ακύρωση του μέτρου των περικοπών στις συντάξεις έως 18%

Τέλος ο υποκατώτατος μισθός για τη νεολαία;

Άλλο μέτρο που ενδιαφέρει τη νεολαία είναι η κατάργηση του υποκατώτου μισθού, για όσους είναι κάτω των 25 ετών.

Προς ακύρωση και το νέο κόψιμο του αφορολόγητου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ωριμάσει και η απόφαση να μην περικοπεί περαιτέρω το αφορολόγητο το 2020. Σε αυτή τη κατεύθυνση υπάρχει η βούληση να μην πληρώσουν περισσότερο φόρο νοικοκυριά με χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα.

Στο τραπέζι η μείωση του ΦΠΑ και οι κλαδικές συμβάσεις

Στα μέτρα που εξετάζονται είναι η μείωση του ανώτατου συντελεστή του ΦΠΑ, στό σύνολο ή μόνον στην εστίαση - σε πρώτη φάση- ενώ  έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων. Η Εφη Αχτσιόγλου υπέγραψε σήμερα τις τέσσερις πρώτες συμβάσεις: τραπεζών, ναυτιλιακών πρακτορείων και επιχειρήσεων, γραφείων ταξιδιών και τουρισμού για πάνω από 75.000 εργαζόμενους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top