Διάγγελμα για την έξοδο και ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Τσίπρας

Πιθανότατα να ανακοινώσει αύριο το τέλος του προγράμματος από την Ιθάκη

Με έναν ισχυρισμό συμβολισμό ετοιμάζεται να επικυρώσει το τέλος του μνημονίου ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πιθανότατα αύριο θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό από την Ιθάκη.

Σε αυτό θα ανακοινώσει το τέλος της… οδύσσειας του προγράμματος στήριξης αλλά και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα.

Παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς, οι τόνοι στην κυβέρνηση είναι χαμηλοί λόγω της τραγωδίας από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Ετοιμάζει ανασχηματισμό

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να ανακατατέψει την τράπουλα στο υπουργικό συμβούλιο.

Αρχικά, πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Νίκου Τόσκα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ο κ. Τσίπρας εξετάζει τόσο να μετακινήσει κάποιο πρόσωπο που ήδη βρίσκεται στην κυβέρνηση, όσο και το να αξιοποιήσει κάποιον εξωκοινοβουλευτικό, ακόμη και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Αμετακίνητοι πρέπει να θεωρούνται ο Νίκος Κοτζιάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα αποχωρήσει από το υπουργείο Άμυνας μόνο εάν ο ίδιος το ζητήσει. 

Εκτός υπουργικού συμβουλίου ενδέχεται να βρεθεί ο Πάνος Σκουρλέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών ή θα μείνει στη θέση του ή θα βγει από την κυβέρνηση, με τις πιθανότητας να αναλάβει και τέταρτο υπουργείο (έχει περάσει ήδη από Εργασίας και Περιβάλλοντος) να είναι πολύ μικρές.

Στην κυβέρνηση θα παραμείνει ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος όμως ίσως μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο. Το τι καραμπόλα μπορεί να γίνει με τον υπουργό Υποδομών, εξαρτάται από τις αποχωρήσεις, καθώς κάποια σενάρια τον θέλουν υποψήφιο ακόμη και για το υπουργείο Εσωτερικών.

Με υπουργοποίηση φλερτάρει και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, ενώ ερωτηματικό αποτελεί το αν θα μετακινηθεί ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top