Στους 10 οι ανεξάρτητοι βουλευτές – Πρόταση να συγκροτήσουν ΚO

Θα γινόντουσαν έκτη δύναμη στη Βουλή – «Πόρτα» από Θεοχάρη και Καμμένο

Πρόταση Παπακώστα ΚΟ ανεξαρτητοι βουλευτες Καμμενος Θεοχαρης

Πρόταση για να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα οι ανεξάρτητοι βουλευτές φέρεται να έχει καταθέσει η Κατερίνα Παπακώστα.

Μετά την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέρχονται σε 10 και μπορούν να σχηματίσουν ΚΟ, βάσει του Κανονισμού της Βουλής.

Η κυρία Παπακώστα φέρεται να έχει πάρει πολιτική πρωτοβουλία, στέλνοντας αντίστοιχη επιστολή πρόθεσης στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Φαίνεται, ωστόσο, πως η πρωτοβουλία αυτή πολύ δύσκολα θα ευοδωθεί αφού ήδη ο Χάρης Θεοχάρης και ο Δημήτρης Καμμένος δήλωσαν αρνητικοί.

Ο λόγος είναι οι τρεις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νίκος Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης.

«Δε θα έδινα ποτέ τη συναίνεσή μου, ούτε θα συμμετείχα σε Κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία μέλη θα ήταν υπόδικοι βουλευτές, που δεν διστάζουν να επιβουλευτούν τη Δημοκρατία. Το θεωρώ το ελάχιστο χρέος μου απέναντι στον όρκο πίστης που έδωσα προς το Σύνταγμα» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

«Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με όρκο και πίστη στο Σύνταγμα και με βασικό καθήκον να προασπίσω τη Δημοκρατία μας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να συμμετέχω και να συνυπάρχω σε καμία κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία δυνητικά θα συμμετέχουν πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής» τόνισε, από την πλευρά του, ο Δημήτρης Καμμένος.

Πρόταση από Παπακώστα να σχηματίσουν ΚΟ οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Εάν οι ανεξάρτητοι βουλευτές σχημάτιζαν Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα ήταν η έκτη σε δύναμη στη Βουλή, πάνω από τους ΑΝΕΛ (7 βουλευτές), το Ποτάμι (6 βουλευτές) και την Ένωση Κεντρώων (6 βουλευτές).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top