Κοτζιάς: Η κρίση στην Ιταλία μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα

Μεικτά σήματα στέλνει το Μαξίμου για τις επιπτώσεις της ιταλικής κρίσης

Μεικτά μηνύματα στέλνει η κυβέρνηση όσον αφορά το αντίκτυπο της ιταλικής πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα, κάτι που δείχνει ότι στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ακόμη σε κατάστασης αναμονής και… αξιολόγησης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μαας, είπε πως η αστάθεια της Ιταλίας, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα.

* Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του

«Ανησυχούμε ότι αν υπάρχει αστάθεια και έχει χρηματοοικονομικό αντίκτυπο, τότε αυτό το αντίκτυπο μπορεί αν δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα σε εμάς» είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Διαβάστε ακόμη: Οι αγορές… βρυχώνται: Η ιταλική κρίση εκτινάσσει στα ύψη τα ελληνικά ομόλογα

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Δραγασάκης διαβεβαίωνε ότι είμαστε… θωρακισμένοι.

«Δεν μας επηρεάζει (η κρίση στην Ιταλία). Η χώρα μας βρίσκεται σε μία θέση που έχει αρκετά μέσα στη διάθεσή της να αντιμετωπίσει αυτές τις εξελίξεις» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, αναφερόμενος τόσο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, όσο – ενδεχομένως – και στην Ισπανία.

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στα επιτυχημένα stress tests των τραπεζών αλλά και στο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης, ωστόσο πρόσθεσε πως αν οι αναταράξεις συνεχιστούν, «θα δοκιμαστούν οι αντοχές της κάθε χώρας ξεχωριστά και τότε η ΕΕ θα πρέπει να βρει συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των εξελίξεων».

 

Κοτζιάς για Σκόπια: Η συμφωνία με τα Σκόπια έκλεισε επειδή είναι προς το συμφέρον μας

«Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ συνήφθη, όχι επειδή η φίλη χώρα επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ -κάτι το οποίο εμείς στηρίζουμε-, αλλά επειδή είναι προς το δικό μας εθνικό συμφέρον» είπε, εξάλλου, ο κ. Κοτζιάς.

Μάλιστα, σημείωσε με νόημα πως υπήρχαν στο παρελθόν και καλύτερες ευκαιρίες για επίλυση του θέματος.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η χώρα του δεν έχει ανάμειξη στη διαδικασία αλλά υπογράμμισε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη σταθερότητα στην περιοχή.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top