Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα - ΝΔ για την επίθεση στον Μπουτάρη

Τσίπρας: Το «σκοτεινό» τμήμα της ΝΔ ευθύνεται - ΝΔ: «Αν ο Τσίπρας είχε τσίπα θα έπρεπε να ντρέπεται»

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση σε κορυφαίο επίπεδο, για το ποιος ευθύνεται σχετικά με την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη,  ξέσπασε σήμερα. Αφορμή τα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε  με αντικείμενο το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, για την περίοδο μετά τα μνημόνια.               

 «Να ξεκινήσω με μια αναφορά στο απαράδεκτο προχθεσινό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη. Η βάρβαρη επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους, παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της  αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι δράστες «θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας».

* Φωτογραφία από τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Eυρωκίνηση) 

Διερωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, αποδίδοντας την ευθύνη στη ΝΔ:

«Ποιοι όμως χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του;

Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες;

Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;

Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία;

Ξέρουμε όλοι, ποιοι.

Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή  πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ.

Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της».

Κατέληξε ο πρωθυπουργός για το ίδιο ζήτημα: «Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω.  Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή, και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτεςΗ εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά».

Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο επίσης ο πρωθυπουργός περιέγραψε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για τη μεταμνημονιακή εποχή, κάνοντας αναφορά στην επαναφορά των συλλογικών  διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Το αναπτυξιακό σχέδιο και οι υπουργοί που έλαβαν τον λόγο 

 Μετά τον κ. Τσίπρα τον λόγο έλαβαν σχετικά  με το αναπτυξιακό σχέδιο o αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής  υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης,  o υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός  Οικονομίας Γιάννης  Δραγασάκης ( ο οποίος μίλησε και για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας).  

Μίλησαν επίσης  ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης  και ο υπουργός Παιδείας Κώστας  Γαβρόγλου σχετικά με θέματα  της αρμοδιότητάς τους, ενώ η υπουργός Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στο εργασιακό σχέδιο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες να κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα όσο το δυνατόν πιο σύντομα, μέχρι 5-10 Ιουνίου και να ψηφιστούν μέχρι τότε, μαζί με το μεσοπρόθεσμο που θα τα συνοδεύει.  

Πριν το Euro Working Group και πριν την Τετάρτη που συνεδριάζει το Eurogroup αναμένεται να συνεδριάσει  το “Washington Group”.   

Στα αξιοσημείωτα ότι ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του δεν έκανε καμία αναφορά στο Σκοπιανό.  

ΝΔ:  Η βία στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα,  η ΝΔ επιτίθεται στον πρωθυπουργό τον οποίο και κατηγορεί ότι υπέθαλψε τη βία σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από τα «Δεκεμβριανά» του 2008 μέχρι τις επιθέσεις σε πολιτικούς και δημοσιογράφους.  

Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΝΔ:     

 «Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008.

Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες.

Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφους, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση".

Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα.

Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία».

Η Πειραιώς καταλήγει στην ανακοίνωσή της:   

«Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης. Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top