Κ. Μακρή Σε εθνικιστική έξαρση οι Αλβανοί που δεν θέλουν λύση στο Σκοπιανό

Οι φόβοι τους ότι θα διαλυθεί το σχέδιο για «Μεγάλη Αλβανία» αν υπάρξει λύση

«Απο γείτονες έχουμε πετύχει!  Τουρκοι και Αλβανοί σχεδόν πάντα λειτουργούν συντονισμένα,  θεωρητικά συζητούν την εξομάλυνση των διμερών θεμάτων με την Αθήνα, παρασκηνιακά βεβαίως κάνουν το αντίθετο» τόνισε η Κ. Μακρή για τις σχέσεις της Ελλάδας με γειτονικές της χώρες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Όπως πρόσθεσε, «ειδικά οι Αλβανοί βρίσκονται σε εθνικιστική έξαρση, καθώς επί σειρά ετών προσέβλεπαν στο να διαλυθούν τα Σκόπια , να προσαρτήσουν το δυτικό τμήμα και να δημιουργήσουν την περίφημη «Μεγάλη Αλβανία» που θα φτάνει έως το Κοσσυφοπέδιο. Αν τα Σκόπια παραμείνουν ένα αυτόνομο κράτος με προοπτική να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αρχίσουν να εισπράττουν και χρήματα, βεβαίως αυτό το σχέδιο χαλάει».

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:

«Αν βρεθεί λύση με τα Σκόπια,  η «Μεγάλη Αλβανία», τελειώνει οριστικά μαζί με τους αλυτρωτισμούς των Αλβανών. Αρκεί βεβαίως να βοηθήσουν και οι Σκοπιανοί για αυτό . Η  Αθήνα δείχνει , υπό προϋποθέσεις, να είναι έτοιμη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top