Κ. Μακρή: Πώς και γιατί άλλαξε στάση ο Αρχιεπίσκοπος

Με τις ευλογίες της Εκκλησίας το συλλαλητήριο

Το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άλλαξαν τελικά στάση σχετικά με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, σχολίασε η Κάτια Μακρή,  στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

«Μεσολάβησε το ότι τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι απο 25 ιεράρχες έχουν διαμηνύσει στον αρχιεπίσκοπο ότι θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής. 9 πήγαν στη Θεσσαλονίκη, πολλαπλάσιοι θέλουν να είναι στην Αθήνα» τόνισε.

«Mπροστά στον κίνδυνο να αμφισβητηθεί η ηγεσία του, ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε να μην πάει μεν ο ίδιος,  αλλά να υπάρξει υψηλόβαθμη εκπροσώπησή του με τον αντιπρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο,  που θα διαβάσει και το ανακοινωθέν» πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star.   

Κατέληξε στο σημερινό της σχόλιο η Κ. Μακρή:

«Mε δεδομένο βέβαια ότι η Εκκλησία ειναι ο πιο οργανωμένος θεσμικός φορέας με μεγάλη λαϊκή απήχηση, το ότι δηλώνει πλέον επίσημα πως είναι απεναντι απο την όποια λύση,  ειναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το Μαξίμου. Ένα πρόβλημα που δεν περίμενε, μένοντας στις προηγούμενες διαβεβαιώσεις του Αρχιεπισκόπου».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top