Συγχαρητήρια Λαγκάρντ στον Τσίπρα στο Νταβός

«Για την πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα»

Συγχαρητήρια Λαγκάρντ στον Τσίπρα στο Νταβός

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον συγχαίρω για την πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας» αναφέρει η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε ανάρτησή της στο Twitter λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση, το περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Η κ. Λαγκάρντ σημειώνει επίσης πως κατά τη συνάντηση συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να εργαστούν μαζί για τους κοινούς στόχους της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και της διασφάλισης της ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, που είναι απαραίτητη για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Γενική Διευθύντρια του  ΔΝΤ δήλωσε επίσης μετά τη συνάντηση:

«Ήταν χαρά μου να συναντηθώ σήμερα με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός. Του έδωσα συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, κάτι που ως αίσθηση αντανακλάται και στην πρόσφατη δήλωση του Eurogroup. Διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Ταμείου στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας. Υπογράμμισα επίσης ότι η ολοκλήρωση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας είναι ουσιαστικής σημασίας για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και την επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα μέσα στο τρέχον έτος. Ο Πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για αυτούς τους κοινούς στόχους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top