Κάτια Μακρή: Από τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ θα φανεί το μέλλον των διαπραγματεύσεων

Το Σκόπια θέλουν το όνομα, η Αθήνα ζητά αλλαγές στο Σύνταγμά τους

«Πολύ κρίσιμη» χαρακτήρισε η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,   τη  συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ  στο  Νταβός,   καθώς απο το αποτέλεσμά  της θα εξαρτηθεί αν και πόσο γρήγορα μπορεί να υπάρξει λύση.

«Mαθαίνω πως αν κριθεί ότι υπάρχει περιθώριο να βρεθεί χρυσή τομή, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ενημερώσει αμέσως μετά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία της διαπραγμάτευσης» πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star, η οποία πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα:

«Βεβαίως οι δυσκολίες είναι πολλές. Τα Σκόπια θέλουν πρώτα να κλείσει το όνομα,  να μπουν στο ΝΑΤΟ και μετά να αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Εμείς λέμε πως έτσι δεν θα έχουμε κανένα μοχλό πίεσης, άρα ζητάμε ακριβώς το αντίθετο: Πρώτα να αλλάξουν το Σύνταγμα και μετά να συμφωνήσουμε το όνομα».

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή

«Με δεδομένο ότι και οι δυο ηγέτες δυσκολεύονται στο εσωτερικο των χωρών τους, αυτή τη στιγμή κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για το αν αυτή τη φορά θα κλείσει το θέμα. Είναι πραγματικά στην κόψη του ξυραφιού». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top