Κ. Μακρή: Αδειάζει μεγαλοπρεπώς τον Γαβρόγλου η Κομισιόν για τις εκδρομές

Εκφράζει την ελπίδα ότι Ελλάδα θα τις επιτρέψει εκ νέου σύντομα

Tον σάλο που είχε προκληθεί πριν απο 15 ημέρες, όταν ο κ. Γαβρόγλου απαγόρευσε ξαφνικά τις εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό, υπενθύμισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, με αφορμή το γεγονός ότι σήμερα    άδειασε μεγαλοπρεπώς τον υπουργό Παιδείας η Κομισιόν, παρουσιάζοντας τη στρατηγική της για την εκπαίδευση.

«Η Κομισιόν λέει δύο πράγματα:

1. Ότι η απόφαση αντίκειται στην ευρωπαϊκή πρακτική, γιατί τα παιδιά πρέπει να έχουν ανοικτούς ορίζοντες , να βλέπουν πως λειτουργούν άλλα κράτη και να καταλαβαίνουν την ποικιλομορφία της Ευρώπης.

2.    Ότι αυτή την ευρωπαϊκή πολιτική την εχει προσυπογράψει 2 μήνες πριν και η κυβέρνηση, στη σύνοδο κορυφής στο Γκέτεμποργκ,  αλλά αμέσως μετά ο κ. Γαβρόγλου έκανε άλλα»  τόνισε η Κ. Μακρή, η οποία συμπλήρωσε:  «Μάλιστα ο αρμόδιος Επίτροπος για την εκπαίδευση είπε σήμερα πως θα επικοινωνήσει με τον Έλληνα υπουργό Παιδείας και ελπίζει ότι η Ελλάδα θα ξαναρχίσει σύντομα τις σχολικές  εκπαιδευτικές εκδρομές».

Κατέληξε στο σχόλιό της για το ζήτημα:

«Άρα, είχαν δίκιο όσοι φώναζαν πως αυτή η απόφαση ενισχύει τον απομονωτισμό των μαθητών. Το επιχείρημα του κ. Γαβρόγλου δε, ότι το έκανε γιατί υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν χρήματα,  δεν αντέχει στην κριτική. Ας ακολουθήσει η κυβέρνηση το παράδειγμα της Ολλανδίας που χρηματοδοτεί τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, ώστε να μετέχουν και τα παιδιά που δεν μπορούν».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top