Κάτια Μακρή: «Μεσαία τάξη» βαφτίζεται όποιος έχει εισόδημα 750 ευρώ τον μήνα

Τι είπε η δημοσιογράφος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα

Στις 9.000 ευρώ συμπιέζει το όριο για τα επιδόματα η κυβέρνηση, βαφτίζοντας μεσαία τάξη όποιον έχει εισοδήματα πάνω από 750 ευρώ το μήνα.

«Παλιά, προ κρίσης, η μεσαία τάξη ήταν γύρω στις 30.000 ευρώ εισόδημα. Μέσα στην κρίση έπεσε ραγδαία στις 12.000 ευρώ. Από την απόφαση για το μέρισμα και για το Κοινωνικό Τιμολόγιο καταλάβαμε ότι η κυβέρνηση το ρίχνει λίγο παρακάτω, στις 9.000 ευρώ» εξήγησε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι «όποιος έχει μικτό μισθό 750 ευρώ, 680 ευρώ καθαρά ή όποιος είναι άνεργος αλλά έχει ένα διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, αυτός βαφτίζεται “μεσαία τάξη” και δεν έχει ανάγκη από καμιά απολύτως βοήθεια, καν από λίγο φθηνό ρεύμα».

Μάλιστα, επεσήμανε πως είναι επιλογή της κυβέρνησης να ρίχνει τον πήχη προς τα κάτω για να βοηθάει τους πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα. «Αλλά τα επιδόματα είναι λύση;» διερωτήθηκε. «Η μόνη λύση είναι να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης για να βρουν αυτοί οι άνθρωποι δουλειά».

Δείτε όλα όσα είπε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε όλο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top