Κ. Μακρή: Τι σημαίνει η εκλογή Μουφτή στη Θράκη λίγες μέρες μετά τη συνάντηση Τσίπρα -Ερντογάν

«Λάθος ο χρόνος και ο τρόπος που άνοιξε την συζήτηση η κυβέρνηση»

Κ. Μακρή: Τι σημαίνει η εκλογή Μουφτή στη Θράκη

«Δεν ξέρω πώς το εχει σκεφτεί η κυβέρνηση , πάντως ξέρω ότι ο χρόνος και ο τρόπος που ανοίγει αυτή η συζήτηση είναι σίγουρα λάθος» τόνισε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα , για τις ανακοινώσεις Τσίπρα-Γαβρόγλου για την εκλογή μουφτήδων στη Θράκη.

Όπως  τόνισε η σχολιάστρια του Star:    

-Είναι ελάχιστες μέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν. Ακόμη κι αν δεν ειναι έτσι, μοιάζει σαν ο Τούρκος πρόεδρος να  ήρθε, να  μας κούνησε το δάκτυλο κι εμείς να σπεύσαμε να το αποδεχτούμε, χωρίς  μάλιστα  να  πάρουμε ένα προφανώς αντάλλαγμα.

* Σήμερα ο  κ.  Γαβρόγλου είπε «τον Πατριάρχη τον εκλέγουν τα μέλη της Ιερας Συνόδου, θα δούμε  το εκλεκτορικό σώμα για τον μουφτή». Δηλαδή έκανε ουσιαστικά εξίσωση του Πατριάρχη, που έχει οικουμενικό χαρακτήρα με έναν τοπικό μουφτή. Το ίδιο βέβαια είχε κάνει και ο Ερντογάν.

* Όλα αυτά συμβαίνουν όταν ακόμη και στην Τουρκία οι μουφτήδες διορίζονται,  δεν εκλέγονται.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:

«Τώρα, θα γίνει μάχη για το ποιος θα ελέγξει το εκλεκτορικό σώμα. Αν το καταφέρουμε, καλώς. Αν όμως το πετύχει ο Ερντογάν,  θα εχει εκλέξει ένα πανίσχυρο πολιτικό-θρησκευτικό ηγέτη για να παίζει τα παιχνίδια του στη Θράκη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top