Υπό την επιρροή του… ανάδρομου Ερμή η Βουλή: Ασυνεννοησία εξαιτίας μιας επιστολής

"Χάθηκαν" στη μετάφραση Τσιάρας και Χριστοδουλοπούλου

Υπό την επιρροή του… ανάδρομου Ερμή η Βουλή

Ο… ανάδρομος Ερμής χτύπησε και τη Βουλή!

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τσιάρας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου «χάθηκαν» στη μετάφραση με αφορμή μια επιστολή που έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την ιδιότητα της Προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιάρας (μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες) επιβεβαίωσε την  επιστολή της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου προς την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με την οποία της ζητά να προσκομίσει διευκρινήσεις για τις φορολογικές χρήσεις 2006-2015.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα η πρόεδρος της επιτροπής προχώρησε σε αυτή τη πρωτοβουλία χωρίς να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής. Μάλιστα  σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε, το περιεχόμενο της επιστολής παρουσιάζει αντίφαση καθώς από τη μια πλευρά σημειώνει πως ορθώς δεν είχε καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες όταν βρισκόταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά ταύτα  όμως την καλεί να προσκομίσει διευκρινιστικά στοιχεία. 

Ο κ. Τσιάρας θέτει ως μείζον θέμα την απώλεια της εμπιστευτικότητας που διέπει τα μέλη της επιτροπής αφού το θέμα διέρρευσε πρώτα σε  φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα.  Ταυτόχρονα  όμως θεωρεί πως αυτή η κίνηση εντάσσεται σε μια προσπάθεια απεγκλωβισμού της κυβέρνησης επειδή το τελευταίο διάστημα βρίσκεται, όπως  είπε, με την πλάτη στον τοίχο. Ταυτόχρονα ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της  Επιτροπής  με την οποία η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κλείσει. 

Η κα Χριστοδουλοπούλου έσπευσε να δηλώσει πως τα έγγραφα που ζητήθηκαν από την κυρία Γκραμπόφσκι «υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής έκτακτου ελέγχου».

«Κατά συνέπεια, είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή, και, ως εκ τούτου, ο κος Τσιάρας, μέλος της Επιτροπής, βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια, αντί να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις ή να περιμένει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς λόγο για παρεξήγηση.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε η ίδια έκανε χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, για να υπηρετήσω σκοπιμότητες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top