Κ. Μακρή: 9 μέρες μετά τις πλημμύρες ελάχιστα έχουν γίνει

Αντιπλημμυρικά έργα με fast track διαδικασίες ζητά η Δούρου

Στο γεγονός ότι 9 μέρες μετά τις καταστροφές στη Μάνδρα,  ελάχιστα έχουν γίνει  για την αντιπλημμυρική προστασία αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα:   

«Μετά την τραγωδία , σήμερα η κ. Δούρου  υπέγραψε ένα μνημόνιο με το Υπουργείο Υποδομών που προβλέπει fast track διαδικασίες για αντιπλημμυρικά έργα περίπου 650 εκ. ευρώ. Όμως, μέχρι να ψηφιστούν οι νόμοι, να γίνουν  απαλλοτριώσεις, κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, διαγωνισμοί, αναθέσεις,  θα περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος για να ξεκινήσουν τα έργα και άλλα δύο για να τελειώσουνε».

«Στο ενδιάμεσο τι θα γίνει; Στην επόμενη μεγάλη βροχή, τι θα γίνει; Γιατι προς το παρόν, κανείς δεν εχει κάνει τίποτα για να εμποδίσει μια νέα καταστροφή» τόνισε η σχολιάστρια  του Star.

Αναρωτήθηκε επίσης:  

«Ξέρουμε πια ότι ένα απο τα προβλήματα ειναι το αμαξοστάσιο. Πήγε  κανείς να το γκρεμίσει αυτές τις 10 μέρες; Πήγε κανείς να ανοίξει διόδους για να φεύγουν έστω πρόχειρα, απο κάπου τα νερά που λιμνάζουν;».

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:

«Οι κάτοικοι πάντως απαντούν πως δεν έγινε τίποτα.  Κλαίνε όλοι πάνω απο τα ερείπια. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να κάνουν οι αρμόδιοι ευχές, όπως η περιφερειάρχης που είπε σήμερα ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε τη ζωή στη Μάνδρα. Το θέμα ειναι επιτέλους να κάνουν έργα που θα βοηθήσουν πραγματικά να ξυπνάνε οι άνθρωποι και να μην έχουν την αγωνία τι θα αντικρίσουν μόλις ανοίξουν την πόρτα τους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top