Παρά την παράταση και πάλι κάποιοι κατέθεσαν τις φορολογικές τους δηλώσεις εκπρόθεσμα

Τι θα γίνει με τα πρόστιμα

Αρκετοί όσοι υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις εκπτόθεσμα

Στα 6.143.784 ανήλθαν , μέχρι στιγμής οι φορολογούμενοι οι οποίοι υπέβαλαν φέτος φορολογική δήλωση οι περισσότεροι εμπρόθεσμα και λίγοι εκπρόθεσμα.

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι το σύστημα παρά τη δεύτερη παράταση της προθεσμίας η οποία έληξε στις 21 Ιουλίου, συνέχισε να δέχεται φορολογικές δηλώσεις και μένει να κριθεί αν αυτές που υποβλήθηκαν από τη Παρασκευή μέχρι τις 01:10 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, που καταχωρήθηκαν δηλαδή με σημερινή ημερομηνία θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες με το ανάλογο πρόστιμο.

Από το ημερήσιο αποδεικτικό κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι  μέχρι την ημερομηνία της 21ης Ιουλίου είχαν υποβληθεί 6.141.418 φορολογικές δηλώσεις που αδιαμφισβήτητα είναι εμπρόθεσμες.

Πέραν της ημερομηνίας αυτής υποβλήθηκαν συνολικά 2.366 δηλώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και συγκεκριμένα 1.634 το Σάββατο, 696 τη Κυριακή και 36 το ξημέρωμα σήμερα.

Από αυτές τις δηλώσεις εκκαθαρίστηκαν ήδη οι 6.110.480.

Το 41,58% είναι χρεωστικές με επιπλέον πληρωμή φόρου, το 42,84% είναι μηδενικές και το 15,58% είναι πιστωτικές.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top