Η ατάκα Τσακαλώτου με το «μπουγαδόνερο» για τον συμβιβασμό ΣΥΡΙΖΑ και η αποχώρησή του από τη συνεδρίαση!

Ο υπουργός υποστήριξε ότι «ο κόσμος ήξερε για το μνημόνιο τον Σεπτέμβριο του ’15»

Ατάκες επικές χρησιμοποίησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να υπερασπιστεί τη λειτουργία του Υπερταμείου και στο τέλος αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών, λοιπόν, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί μετάλλαξη, αλλά ακολουθεί μια πολιτική… που είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών.

«Δεν έγινε μετάλλαξη, αλλά συμβιβασμός και μέσα σε αυτόν τον συμβιβασμό κρατήσαμε το μωρό και πετάξαμε το μπουγαδόνερο» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει σε άλλο σημείο, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτόν τον συμβιβασμό να προστατεύσουμε όσα είναι δημόσια. Τεράστια η διαφορά του Υπερταμείου με το δικό σας ΤΑΙΠΕΔ. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες με διάρκεια ζωής λιγότερα από 50 χρόνια. Είναι ταμείο που έχει και αποκρατικοποιήσεις και αύξηση περιουσίας με άλλους τρόπους».

«Πήγαμε στον λαό με αυτόν τον συμβιβασμό. Είναι προφανές ότι, αν δεν είχαμε την πίεση των πιστωτών, δεν θα είχαμε αυτό το Ταμείο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο -δεν πανηγυρίζουμε- είπαμε ως Αριστερά πως κάθε εμπόδιο σε καλό και πετύχαμε ότι τα μισά έσοδα θα πάνε για επενδύσεις και διαπραγματευτήκαμε ότι η αύξηση της αξίας δεν θα γίνει μόνο με ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και με άλλα μέσα. Όσοι έχουν περισσότερη φαντασία, καταλαβαίνουν ότι μπορείς να πάρεις ακίνητο με περιορισμένη αξία και με ιδιωτικό χρήμα να το αξιοποιήσεις» υπογράμμισε.

«Αυτό το αυτό μπουγαδόνερο του ρουσφετιού και της συμφωνίας κάτω από το τραπέζι, να βάζουμε εργαζομένους από την περιοχή που εκλέγονται οι βουλευτές θα σταματήσει. Το Ταμείο θα δουλεύει ανεξάρτητα, με κριτήρια και αξιοκρατία» τόνισε.

«Ο κόσμος ήξερε για το μνημόνιο τον Σεπτέμβριο του ’15»

Η συνεδρίαση για την ακρόαση της νέας Διοίκησης του Υπερταμείου πήρε για δεύτερη φορά φωτιά, όταν ο ΥΠΟΙΚ είπε: «Εμείς όταν κατεβήκαμε στις εκλογές ο κόσμος ήξερε για το Ταμείο, πήγαμε με αυτό το συμβιβασμό στο λαό. Είναι προφανές πως αν δεν είχαμε την πίεση των πιστωτών δεν θα ήταν το Υπερταμείο αυτό που είναι τώρα, εμείς δεν πανηγυρίζουμε, ούτε θριαμβολογούμε».

Οι αναφορές στις εκλογές του ’15 προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ με τον κ. Χατζηδάκη να επισημαίνει ότι «στην ΔΕΘ το 2015 ο κ. Τσίπρας είχε πει πως θα ιδιωτικοποιηθούν μόνο 9 επιχειρήσεις ενώ η ΝΔ θα πουλούσε 22».

Η αποχώρηση του ΥΠΟΙΚ μέσα στο πανδαιμόνιο

Την ώρα λοιπόν που ο κος Τσακαλώτος, μιλούσε σε έντονο ύφος με τον Κωστή Χατζηδάκη, ήταν ήδη με το ένα πόδι έξω από την πόρτα! «Να σέβεστε τους βουλευτές!» είπε ο κος Χατζηδάκης εκνευρισμένος, που ο υπουργός έφυγε την ώρα που εκείνος μιλούσε.

Όπως είπε στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Οικονομικών Υποθέσεων Μάκης Μπαλαούρας  «ο υπουργός πρέπει να φύγει γιατί έχει συνάντηση με τον κ. Ρέγκλινγκ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top