Χρηστίδης: Η χώρα χρειάζεται ισχυρές κυβερνητικές πλειοψηφίες

Για σενάρια συνεργασίας με κυβέρνηση: «Δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε συμπλήρωμα»

Χρηστίδης: Η χώρα χρειάζεται ισχυρές κυβερνητικές πλειοψηφίες

«Δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε συμπλήρωμα», αλλά για «να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο» δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης στο Πρακτορείο FM, αποκλείοντας και ο ίδιος (μετά τη Φώφη Γεννηματά) το ενδεχόμενο συνεργασίας με την παρούσα κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με άλλα κόμματα, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε ότι «η χώρα χρειάζεται ισχυρές κυβερνητικές πλειοψηφίες» και πρόσθεσε: «Θα έπρεπε εδώ και πάρα πολύ καιρό να έχει διαμορφωθεί μια κυβέρνηση, η οποία δεν θα είναι ανίσχυρη για να πραγματοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Αυτό δεν έγινε γιατί το μόνο που ενδιέφερε στην αρχή τον κ. Σαμαρά και στη συνέχεια τον κ. Τσίπρα ήταν πώς θα γίνουν πρωθυπουργοί. Επομένως εμείς δεν πιστεύουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις. Δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε συμπλήρωμα. Θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και την προοδευτική μας πρόταση θα την καταθέσουμε στον ελληνικό λαό για να πάρουμε μεγάλη έγκριση. Δεν ερχόμαστε εδώ για να γίνουμε συγκυβερνήτες κάποιου. Ερχόμαστε για να γίνουμε ένα κόμμα το οποίο αποκτά και πάλι τη θέση που αξίζει στο πολιτικό σύστημα και τον ελληνικό λαό» σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Χρηστίδης δήλωσε αισιόδοξος και τόνισε πως «τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών αλλά και το κλίμα που παίρνουμε στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που συναποτελούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι πολύ θετικό».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top