Θόδωρος Ρουσόπουλος: Δεν έχω αποφασίσει οριστικά το αν θα επανέλθω στην πολιτική

«Σήμα-κατατεθέν της κυβέρνησης η υποκρισία»

Θόδωρος Ρουσόπουλος: Δεν έχω αποφασίσει οριστικά το αν θα επανέλθω στην πολιτική

«Δεν έχω πάρει την οριστική μου απόφαση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Ρουσόπουλος στη συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής για το αν θα επιστρέψει στην πολιτική και το αν θα ήθελε να είναι υποψήφιος στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν κλείσει η αξιολόγηση, τότε απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών και άρα έχει αρκετό καιρό για να το σκεφτεί.

Ο κ., Ρουσόπουλος δεν παραλείπει να τονίσει ότι ορόσημο για αυτόν, το τελευταίο διάστημα, ήταν η αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου για το ζήτημα της Μονής Βατοπεδίου.  

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου σήμανε «το τέλος με κεφαλαία γράμματα μιας αθλιότητας η οποία στήθηκε μόνο και μόνο για να πληγεί η τότε κυβέρνηση». Σε προσωπικό επίπεδο σημειώνει ότι ήταν για τον ίδιο μια «μεγάλη περιπέτεια» αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την πολιτική.

Σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και το κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει: «Έχει αλλάξει τόσες φορές η ημερομηνία, που πλέον θυμίζει το “λύκος στα πρόβατα”». Παράλληλα, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της: «Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να παραμείνει περισσότερο χρόνο στην εξουσία. Η δήθεν ανυποχώρητη στάση της οδηγεί σε αλλεπάλληλες ενδοτικές υπαναχωρήσεις, για τις οποίες αναζητούν μονίμως “προβιά” ώστε να τις εμφανίσουν ως συμφέρουσες για τη χώρα και τους πολίτες».

Απαντώντας στο αν θα αντέξει η κυβέρνηση νέα μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, ο πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή σημειώνει πως «η κυβέρνηση αυτή έχει πάρει αποφάσεις οι οποίες θα είχαν οδηγήσει σε πτώση οποιαδήποτε άλλη από τα κόμματα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Η υποκρισία είναι πλέον σήμα-κατατεθέν της».

Όπως εξηγεί, «δεν είναι θέμα αντοχής όπως σε κάθε άλλη κυβέρνηση, αλλά θέμα ανοχής του κόσμου και διάθεσής του να ξεσηκωθεί».

Τέλος, αναφερόμενος σε στελέχη της κεντροαριστεράς που έχουν επιτεθεί στην κυβέρνηση Καραμανλή αλλά τώρα που φέρονται να φλερτάρουν με τη ΝΔ, τονίζει: «Εάν ζητήσουν συγνώμη για τα όσα είπαν και έκαναν, γιατί όχι. Ο μεταμεληθείς συγχωρείται και θεολογικά και πολιτικά…».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top