Τζανακόπουλος: «Θα έχουμε εξελίξεις εντός των επόμενων 24ώρων»

ΔΝΤ και Σόιμπλε βρίσκουν προσχήματα για τη διαπραγμάτευση, επεσήμανε

Εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης βλέπει η κυβέρνηση εντός των επόμενων 24ώρων, όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Τάκη Χατζή.

«Τα επόμενα 24ωρα θα υπάρχουν εξελίξεις, καθώς έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία» έσπευσε να προσθέσει, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο ίδιος ωστόσο, απέδωσε ευθύνες στο ΔΝΤ λέγοντας ότι «Ξέρετε ότι κάθε φορά που είμαστε κοντά, το ΔΝΤ έχει μια διαπραγματευτική τακτική ώστε να καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις, γιατί όσο η οικονομία τελεί σε μια αβεβαιότητα, τόσο περισσότερο μπαίνει στη γωνία ο αντισυμβαλλόμενος του Ταμείου».

«Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους, ο κ.Σόιμπλε και το ΔΝΤ,  υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις» συμπλήρωσε, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών συσχετισμών.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί εκλογών, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση» προσφυγής στις κάλπες, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, οι οποίες δεν νιώθουν άνετα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top