Παγώνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ο ESM λόγω του «μποναμά» Τσίπρα!

Μεγάλη «κόμπλα» από το βοήθημα στους συνταξιούχους και τον μειωμένο ΦΠΑ σε νησιά -Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου

Παγώνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ο ESM λόγω του «μποναμά» Τσίπρα!

 Αναστέλλει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) τα μέτρα  για την βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού  χρέους εξαιτίας των πρόσφατων εξαγγελιών του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το βοήθημα σε συνταξιούχους και τον  μειωμένο ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά.!      

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου,  επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από τον εκπρόσωπο Τύπου του ESM ότι  σε συνέχεια «των πρόσφατων προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση για πρόσθετο οικονομικό βοήθημα σε συνταξιούχους και τον ΦΠΑ οι διοικήσεις EFSF και ESM έχουν θέσει προσωρινά τις αποφάσεις σε αναστολή. Οι θεσμοί ήδη  εκτιμούν την επίπτωση των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης  στις δεσμεύσεις και τους στόχους του προγράμματος του ESM.  Οι διευθυντές και οι διοικήσεις EFSF and ESM θα αναλύσουν την εκτίμηση των θεσμών και  ακολούθως θα αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν».

 Όπως ανέφερε νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg, ο εκπρόσωπός του δήλωσε μέσω email ότι «ο ESM ανέστειλε προσωρινά την απόφαση για το ελληνικό χρέος», ύστερα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για κοινωνικές παροχές.  

Υπενθυμίζεται  ότι για να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χρειάζεται να ληφθεί  απόφαση  και από τις διοικήσεις των EFSF και ESM.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top