Γεροβασίλη: Στόχος των επισκέψεων του πρωθυπουργού η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Αισιόδοξη η κυβερνητική εκπρόσωπος

​Στην περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «ο στόχος των επισκέψεων του πρωθυπουργού είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής θέσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Η κα Γεροβασίλη μιλώντας στον ρ/σ "Alpha 9.89" είπε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους ετα��ρους για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα βήματα που έχουν γίνει σε αυτές και για την προσφυγική κρίση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα όσον αφορά στο να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα στη συμφωνία του Ιουλίου, «προκειμένου να φθάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση γρήγορα και επιτυχώς», επισημαίνοντας πως τώρα «η διαφωνία έρχεται τώρα μεταξύ των θεσμών».

«Υπάρχει μια απόσταση, όσον αφορά στη θέση του ΔΝΤ και τον τρόπο, με τον οποίο θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και το τι απαιτεί αντίστοιχα από την Ευρώπη», είπε η ίδια, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ότι μετά την αξιολόγηση θα αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι.

Αναφερόμενη στο χρέος, η κα Γεροβασίλη είπε ότι είναι μια συζήτηση που θα γίνει, εκτίμησε ότι είναι κοντά ο χρόνος που αυτή θα ανοίξει και δεν απέκλεισε, ως εκτίμηση, να γίνει αυτό ενδεχομένως και στην Ουάσινγκτον.

Σχετικά με τα νομοσχέδια που δρομολογεί η κυβέρνηση, η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι δεν εκφράστηκε ένσταση περί "μονομερούς ενέργειας" από κανέναν αξιωματούχο, και ανέφερε ότι μονομερής ενέργεια θα ήταν αν απείχαν από τα συμφωνηθέντα. Η ίδια πρόσθεσε ότι παραμένουν σε συζήτηση και με τους θεσμούς και είναι σε ανοιχτή διαβούλευση μέχρι την τελική τους κατάθεση. Όπως τόνισε, οι δύο πλευρές έχουν συγκλίνει στο 95% και απομένει ένα 5% να κλείσει, ώστε στο Eurogroup, ��ριν από το Πάσχα, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Δείτε επίσης:

ΑΔΕΙΑΖΕΙ τον Πολάκη η Γεροβασίλη: «Λεκτικό ατόπημα αυτό που είπε για τον δημοσιογράφο»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top