Πανούσης: «Ο Βαρουφάκης διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας»

«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό»

​Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

«Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος» τονίζει.

Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια και εντάσεις αναφέρει: «Μερικοί άνθρωποι μισούν την αστυνομία, επειδή μισούν τους νόμους και το κράτος. Πολλοί πιστεύουν πως δεν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι με διάφορες πλάτες να παραβιάσουν τους νόμους ελευθέρως αφού σου λένε, «έχουμε αριστερή κυβέρνηση, και θα μείνουμε ατιμώρητοι». Άλλοι ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τις μολότοφ.... Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και με κόκκινους δημοσιογράφους για τη λειτουργία της αστυνομίας αν και βάλλομαι λες και είμαι επιχειρησιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει».

Μάλιστα, δεν διστάσει να υπονοήσει εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

«Η αποσταθεροποίηση του νομίσματος και κατ' επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β' του Ποινικού Κώ��ικα (σ.σ. αδίκημα εσχάτης προδοσίας)».

Σκληρή είναι η στάση του και απέναντι στην Πρόεδρο της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως «θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό», ενώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφέρει ότι «έχει άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται».

Ο ίδιος προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει ανάποδα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνηση του».

Ο κύριος Πανούσης θεωρεί αναγκαία τα εξής:

-Δημιουργία θέσεως υπουργού παρά τω πρωθυπουργό, υπευθύνου για την εφαρμογή των συμφωνημένων με τους θεσμούς.

-Κυβέρνηση από υπουργούς που θα πιστεύουν στην ανάγκη της εφαρμογής της συμφωνίας και δεν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

-Δημιουργία θέσεως υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που θα την καταλάβει Έλληνας διεθνούς κύρους που ως αποστολή του θα έχει την κατάρτιση ενός πενταετούς σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας.

-Τη δημιουργία θέσεως υπουργού για ζητήματα συνταγματικής αναθεώρησης, όπως τα βλέπει η Αριστερά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top