Αγωγός και αγροτικά προϊόντα στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν-Τσίπρα

Καμία αναφορά στο ενδεχόμενο ρωσικής οικονομικής βοήθειας

Αγωγός και αγροτικά προϊόντα στο επίκεντρο της συνάντησης Πούτιν-Τσίπρα
Συνολικά μιάμιση ώρα έναντι του προγραμματισμένου ημιώρου διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Β. Πούτιν και Α.Τσίπρας συζήτησαν για «την αναγκαιότητα της ανάπτυξης της επενδυτικής συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών, όμως δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά στο ενδεχόμενο παροχής ρωσικής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου Προέδρου.

Ενημερώνοντας τους Ρώσους δημοσι��γράφους ο κ. Πεσκόφ είπε ότι κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών συζητήθηκαν σχέδια στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα οι διαδρομές μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου, που καλείται στη Ρωσία «Turkish Stream».

Όπως είπε ο Ντ. Πεσκόφ οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν αναλυτικά απόψεις για τις βασικές κατευθύνσεις ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.

Μάλιστα κατά τη συνάντηση άκουσαν τις εισηγήσεις των συμπροέδρων της Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας Κώστα Ήσυχου, αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και Μαξίμ Σοκολόφ, υπουργού Μεταφορών.

Κατά τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου «δόθηκε έμφαση στην αγροτική παραγωγή και συμφωνήθηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα οι επιτροπές Γεωργίας θα συνεδριάσουν ώστε να οργανώσουν περαιτέρω το ζήτημα αυτό των πιθανών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, που δεν θα παραβιάζουν το καθεστώς των κυρώσεων και των ρωσικών αντίμετρων και να εξετάσουν εάν μπορεί αυτό να γίνει».

Κατά την ενημέρωση της ρωσικής πλευράς, που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι, οι δύο πλευρές «συμφώνησαν συνολικά ότι χρειάζεται να ��ναζητηθεί διέξοδος από την κατάσταση, ώστε να παρασχεθεί υποστήριξη στους Έλληνες παραγωγούς, που οποίοι αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες».

Ελληνικές κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι τον Ιούλιο θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές Γεωργίας των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών τον Νοέμβριο.

Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας και η κυβερνητική αντιπροσωπεία αναχώρησαν τα ξημερώματα για την Αθήνα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top