Μετά τις βόμβες Γιούνκερ, η κυβέρνηση ρίχνει τους τόνους αλλά επιμένει στο όχι!

«Το κείμενο στο σύνολο του δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» αναφέρει το Μαξίμου

Μετά τις βόμβες Γιούνκερ, η κυβέρνηση ρίχνει τους τόνους αλλά επιμένει στο όχι!

​Μετά τις «βόμβες» Γιούνκερ για Grexit και τις αιχμές του κατά Τσίπρα από τον οποίο όπως δήλωσε απογοητεύτηκε, το Μαξίμου ρίχνει τους τόνους αλλά επιμένει… στο όχι!

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, ότι «μετά και την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι σαφές ότι για την Ελλάδα η πρόταση των τριών θεσμών δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή. Κανένα κόμμα στη Βουλή δεν είπε, ούτε καν υπονόησε, ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το κείμενο στο σύνολό του».

Ωστόσο τονίζουν πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει ως γνωστόν, καταθέσει επισήμως από την προηγούμενη Δευτέρα στους θεσμούς ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση τόσο ως προς τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να υλοποιήσει, όσο και για το κρίσιμο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, του οποίου η επίλυση αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη συμφωνία».

Παράλληλα το Μαξίμου προσθέτει όλο νόημα, πως «μετά την κατάθεση της πρότασης της - που άλλωστε αποτυπώνει και το κοινό έδαφος της διαπραγματευτικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε στα BG-, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των θεσμών πάνω στη πρότασή της και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει, από εδώ και στο εξής, την προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης σε πολιτικό επίπεδο».

Στη συνέχεια κάνει αναφορά στην κοινή συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, μετά και την χθεσινή τους τηλεδιάσκεψη.

Αναφερόμενοι στο χρονικό όριο της διαπραγμάτευσης, κύκλοι του Μαξίμου λένε πως «η ελληνική πλευρά δεν συνηθίζει να θέτει χρονικό όριο. Όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός στη Βουλή όριο της κυβέρνησης αποτελεί μόνο η επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης λύσης, ικανής να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει προοπτική στην οικονομία αλλά και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό».

Και καταλήγουν όλο νόημα ότι «όσο ο ελληνικός λαός θα στηρίζει με αποφασιστικότητα αλλά και με ψυχραιμία την εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται με σθένος και υπευθυνότητα και οι δίκαιοι στόχοι της θα γίνονται ολοένα και πιο εφικτοί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top