Εκπρόσωπος Σόιμπλε: έκπληξη η παρουσίαση πρότασης από τον Τσίπρα!

«Περιμέναμε τρεις μήνες και τώρα βάση είναι η πρόταση των θεσμών»

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: έκπληξη η παρουσίαση πρότασης από τον Τσίπρα!
Ως «έκπληξη» χαρακτήρισε την παρουσίαση μίας συγκεκριμένης πρότασης από την ελληνική πλευρά ο εκπ��όσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των Γερμανών δημοσιογράφων.

«Τους περιμέναμε εδώ και μήνες και δε παρουσίαζαν τίποτα. Έτσι λοιπόν οι τρεις θεσμοί έχουν υποβάλλει τη δική τους πρόταση και οι συζητήσεις θα διεξαχθούν με την πρόταση των τριών θεσμών η οποία για εμάς είναι η βάση» σχολίασε αιχμηρά.

Ο Γιέγκερ έσπευσε να προσθέσει ότι η «λίστα Τσίπρα», όπως την χαρακτήρισε, δεν μπορεί να αποτελέσει «από μόνη της την τελική λύση», αν και οι πιστωτές θα εξετάσουν τις προτάσεις που έχουν αποσταλεί από την Αθήνα.

Όσο για τις προτάσεις εκ μέρους των δανειστών ανέφερε ότι αυτές δεν έχουν ακόμη σχηματοποιηθεί πλήρως, ενώ αυτό που θα πρέπει να εξασφαλιστεί πάνω απ' όλα είναι η συμφωνία να οδηγεί το χρέος σε ένα βιώσιμο μονοπάτι αλλά και να περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε δημοσιονομικό επίπεδο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Σόιμπλε διευκρίνισε ακόμη ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στα οποία οι πιστωτές δεν προτίθεται να υπαναχωρήσουν σε καμία περίπτωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top