Π. Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα έκανε πρόταση για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό»

«Οι συζητήσεις φέρνουν αποτέλεσμα»

Π. Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα έκανε πρόταση για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό»

​Αποκαλύψεις έκανε σήμερα ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί, δηλώνοντας στο γαλλικό ραδιόφωνο «Inter», ότι η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά κατέθεσε προτάσεις για το συνταξιοδοτικό.

«Έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε εις βάθος στο θέμα των συντάξεων. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε κάποιες πρώτες προτάσεις, τις οποίες και εξετάζουμε για να δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας.

«Οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και φέρνουν αποτέλεσμα. Έχει καταγραφεί μια πραγματική πρόοδος με καλύτερη κατανόηση και από τις δύο πλευρές. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε βρει μια λύση. Πάντως χρειάζεται ακόμη να γίνει αρκετή δουλειά, τόσο από την πλευρά των πιστωτών, όσο και από την αντίστοιχη της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Πάντως ο κ. Μοσκοβίσι, τάχθηκε κατά της πρόθεσης να ανοίξει τώρα μια κουβέντα για το «κούρεμα» του χρέους, παρά το γεγονός ότι δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το ζήτημα αυτό έχει πέσει στο τραπέζι, ως αντάλλαγμα για τις υποχωρήσεις που προτίθεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top