Α. Τσίπρας: «Το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία»

«Η επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή ΠτΔ, οδηγεί σε εκλογές»

Α. Τσίπρας: «Το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία»

​Ως παραδοχή από μέρους της κυβέρνησης ότι υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο, ερμήνευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα « Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό» στο ΕΒΕΑ.

«Η επίσπευση των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή από μία Βουλή πολιτικά απονομιμοποιημένη και συνάμα αδύναμη να δώσει την ευρεία συναίνεση που ο νομοθέτης απαιτεί για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ουσιαστικά ισοδυναμεί με επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στην λαϊκή ετυμηγορία», είπε ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας ότι αυτό είναι μια θετική εξέλιξη.

«Επιτέλους, σήμερα γνωρίζουμε την ημερομηνία σταθμό, την 29η του Δεκέμβρη, όπου και θα τερματιστεί η καταστροφική δράση της δικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων. Και βεβαίως έχουμε κάθε λόγο φέτος στις γιορτές να ευχόμαστε με ουσία και περιεχόμενο “ευτυχές το νέο έτος”, διότι το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία και μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όπως είπε, η επίσπευση των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή έγινε εξ ανάγκης και όχι από επιλογή.

«Έγινε γιατί η πολιτική που επί δυόμισι χρόνια ακολουθ��ί η κυβέρνηση Σαμαρά έχει φτάσει πια σε καταστροφικά αδιέξοδα, έγινε γιατί η αντίδραση της κοινωνίας σ’ αυτή την πολιτική έχει προσλάβει καθολικό χαρακτήρα. Ο λαός και οι πολίτες είναι που υποχρεώνουν τη συγκυβέρνηση σ’ αυτή την αναδίπλωση και τη φυγή προς τα μπρος», τόνισε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι η επίσπευση αυτή των εξελίξεων αποτελεί μια σημαντική λαϊκή και δημοκρατική νίκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top