Βενιζέλος: Η πολιτική αβεβαιότητα κάνει καχύποπτους τους εταίρους μας

"Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη.Χρειάζεται ενότητα και συναίνεση"

Βενιζέλος: Η πολιτική αβεβαιότητα κάνει καχύποπτους τους εταίρους μας

​Την άποψη ότι η εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα κάνει καχύποπτους, δύστοκους και άδικους τους εταίρους επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «η διαπραγμάτευση» με την τρόικα «είναι όντως δύσκολη και έχει τραβήξει σε μάκρος γιατί αφορά και το θεσμικό πλαίσιο που θα υπάρχει μετά».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τεχνικά έχουν δοθεί πλήρεις απαντήσεις, ενώ πολιτικά έχει καταβληθεί τεράστιο κόστος.

«Οι ρόλοι είναι άλλωστε πάντα μοιρασμένοι άδικα και άνισα. Στη χώρα μας κάποιοι κουβαλούν το βάρος της ευθύνης και κάποιοι άλλοι καταχρώνται της ευκολίας της αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά», ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι «υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης που αγωνίζεται. Και από την άλλη πλευρά υπάρχει μια ετερόκλητη αντιπολίτευση που εύχεται, προσδοκά και προδικάζει το "αδιέξοδο", δηλαδή την παράταση του μνημονίου και του μηχανισμού της τρόικας».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης αγωνιά και θέλει να υπάρξει ασφαλές πλαίσιο. Ένα άλλο μέ��ος έχει επιλέξει το παιχνίδι με την αβεβαιότητα είτε από εσφαλμένη εκτίμηση, είτε από απόγνωση, είτε και γιατί περιμένει οφέλη από μια καταστροφική εξέλιξη. «Υπάρχει όμως και ένα τρίτο μέρος που αξιώνει από τη κυβέρνηση να βρει λύση, αλλά είναι έτοιμο, αμέσως μετά, να την κατακρίνει στο όνομα μιας άλλης καλύτερης συμφωνίας που θα μπορούσε δήθεν να γίνει» πρόσθεσε.

Όπως διαμήνυσε δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για τεχνάσματα, ούτε για παρεξηγήσεις, ενώ αναφερόμενος στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη για «ενότητα,συναίνεση, καλή πίστη, σοβαρότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top