Επίδομα παιδιού: Ξεκίνησαν οι πληρωμές – Ποιοι θα πάρουν έξτρα ποσό

Πώς υπολογίζεται η επιπλέον ενίσχυση που θα δοθεί

Επίδομα παιδιού: Ξεκίνησαν οι πληρωμές – Ποιοι θα πάρουν έξτρα ποσό
Έφτασε η ώρα της πληρωμής για την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ / Βίντεο: ΕΡΤ

Οι πληρωμές προς τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού Α21 έχουν ήδη ξεκινήσει να καταβάλλονται από το πρωί της Τρίτης.

Το επίδομα τέκνων καταβάλλεται μαζί με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που αντιστοιχεί στη μισή δόση του επιδόματος παιδιού.

«Πέφτει χρήμα»: Οι πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων τις επόμενες ημέρες

Κανονικά, οι πληρωμές κάθε διμηνιαίας δόση γίνονται στην τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, ωστόσο λόγω εορτών αποφασίστηκε να δοθούν τα χρήματα νωρίτερα.

Πώς υπολογίζεται η επιπλέον ενίσχυση

Στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού καταβάλλεται πρόσθετη έκτακτη δόση για το έτος 2022, η οποία αντιστοιχεί στο μηνιαίως χορηγούμενο ποσό του επιδόματος προσαυξημένο κατά το ήμισυ.

Επίδομα παιδιού: Νωρίτερα η πληρωμή του λόγω Χριστουγέννων

Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του έτους 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Επιταγή ακρίβειας: Πληρώνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου – Ποιοι θα την πάρουν

Η επιπλέον ενίσχυση υπολογίζεται ως εξής: 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Επομένως, το ισοδύναμο εισόδημα υπολογίζεται: 12.000 ευρώ / 2 = 6.000 ευρώ.

Οι εν λόγω οικογένειες εντάσσονται στην Α εισοδηματική κλίμακα και λαμβάνουν 280 ευρώ τον μήνα. Η μιάμιση επιπλέον δόση βγαίνει στα 420 ευρώ (280 ευρώ + 140 ευρώ) για τον Δεκέμβριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top